Наскоро главният прокурор на републиката каза, че корупцията у нас е държавна политика. Трябва да му вярваме. Като пряк участник и информиран наблюдател, Цацаров е най-компетентен да стигне до това заключение. Според последните социологически проучвания 70% от населението са съгласни с това заключение.

Реалната, настояща корупция означава система за кражба от общите средства на държавата - националният бюджет, общинските бюджети и европейските средства. Какво означава това за нормалните хора: когато си купувате кафе за 1 лев, вие давате 20 стотинки на държавата, а от тях 7 стотинки се крадат от държавната корупционна система, която издържа в сравнително охолство 20% от населението. Срещу останалите 13 стотинки, населението получава некачествени услуги и придобивки /пътища, регистри, саниране, Граф Игнатиев, медицински услуги и т.н./. Корупционната система усеща, че е в опасност и реагира чрез широко рекламираната, в подчинените и "централни" медии, борба с корупцията.
За какво става дума: 
- случаят "Иванчева", ако се докаже, е искане на подкуп от частно лице, който не е получила, като самата тя не е част от организираната държавна корупционна схема.
- случаят "Баневи", ако се докаже и не е покрито от давност, разграбване на средства на бившата комунистическа икономика. Нито Баневи, нито откраднатите средства са част от настоящата организирана корупционна схема.
- случаят "Арабаджиеви" е подобен на случаят "Баневи".
Във връзка с последните два казуса, няма арести на Домусчиеви, Гергов и десетки други, извършили разграбване на предприятия. Няма понеже всички тези са част от организираната държавна корупционна схема.

Борба с истинската корупция от последните 10-15 години няма. Време е за закупуване на жълти жилетки. Ако няма достатъчно, пазарната ни икономика ще осигури производител.

Коментари

  • Ср., 12/12/2018 - 17:17 отговор

    Жълтите жилетки са соросоиден рокфелеров клинтъноиден инструмент за хаос в Европа и налагане на американски корпоративни интереси. Береано също е такова лайно, за това внимавайте с протестите кому ще извадите кестените от огъня. Ние все пак сме в Европа за това НЕ на американския колониализъм, не на джендърите, не на мигрантите, да си пазим нашите интереси и за съюз а не за война с Русия. Тиквоча също е наместник на чужда администрация, ЦРУ го реанимира за да спре Южен поток и досега му разрешаваше да краде, за да пази чуждите интереси. Решили са да го свалят обаче и да си турат техни губернатори които всичко ще ограбят за колонизатора, Да внимаваме, на борба за СУВЕРЕНИТЕТ! А цените на тока и бензина ще си ги оправим като си върнем суверенитета.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.