1. Исканията и целите на протеста бяха ясни от самото начало - оставка на Борисов и Гешев. Протестът никога не е искал нова Конституция и избори за ВНС. Такива желания може би имат само някои от протестиращите, но те не са общовалидни.
2. Писането на нова Конституция не става за една-две нощи на нощното шкафче, до патлака. Това е занимание сериозно, работа на специалисти, с каквито ГЕРБ не разполага, както е видно от състоянието на законодателната му дейност.
3. Промените в Конституцията би трябвало да се извършват само след продължителни обществени дебати, увенчани с постигането на широко съгласие. Те не бива да са резултат на отчаяно среднощно хрумване на никой властник, пък бил той и генерал, д-р на педагогическите науки, и носител на черен колан.
4. Доколкото си спомням, последното ВНС изготви новата Конституция в процеса на мандата си. Намирам за абсолютно неприемливо да се предлага готова Конституция, написана от сега управляващите, а ВНС да бъде принизено до обикновен регистратор и коректор на правописа на г-н Борисов и екипа му.
5. Но първо по значимост:
ОСТАВКА!

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.