Организаторите на антиправителствените протести за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев от Отровно трио и гражданската платформа "Изправи се.БГ" на Мая Манолова ще подпишат споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори. "Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов", обявиха проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян днес.

Николай Хаджигенов, проф, Велислав Минеков и Арман Бабикян съобщиха във Фейсбук, че:

"След оповестяването на възможна най-ранна дата за провеждане на парламентарните избори от президента на Републиката, „Отровното трио и гражданите“ продължи още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов.

Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно.

Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и предстои подписване на споразумение.

Продължаваме упорито да търсим вариант, носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.