Лидерът на ДПС е омотан в същата схема, в която е и Миню Стайков, според прокуратурата. Балдъзата и шуреят на Мустафа Карадайъ стоят зад четири проекта за къщи за гости в родното му Борино, съобщава "Биволь".

Фирмите им са получили над милион лева европейски пари по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Така се оказва, че фамилията на политика от ДПС държи половината обекти за настаняване в Борино, финансирани с европейски средства. Шуреят на Карадайъ Невредин Кючюк пък е абониран за обществени поръчки в Общината. Фирмата му “Виденица 2004” е изпълнили договори за над 3,5 милиона лв. Отделно от това фирма на брата на Карадайъ има договори за още 1,3 милиона лв., сочи разследването на медията.

Още по темата: Миню Стайков иска отвод на наблюдаващия прокурор, бил свързан със заинтересовани от ареста му конкуренти

От вчера в кулоарите на Съдебната палата усилено се коментира, че казусът на Карадайъ е като под индиго с новите обвинения за измами с еврофондове, повдигнати от спецпрокуратурата срещу Миню Стайков. Разликата е, че за идентични случаи (поне за сега) лидерът на ДПС е на свобода, обикаля села и паланки и ръководи кампанията си за евроизборите. Докато алкохолният император от Карнобат вместо да си гледа лозята, ще търка нара в килията по преценка на съдия Ангелова.

Минути преди да му отнеме правото на животоспасяващо лечение (Стайков страда от мозъчен инфаркт), тя бе изловена от Сашо Диков почти "на калъп" в кабинета си с шефа на Апелативния съд и бъдещ главен прокурор Георги Ушев. Четейки Фрогнюз научаваме за същия, че по заръка на зам.-главния прокурор Иван Гешев е повлиял на съдия Иво Хинов да хвърли за 20 години в сливенския затвор Десислава Иванчева и заместничката й. Вместо да дава обяснения пред етичната комисия на ВСС, където събира прах жалба срещу него за натиск над магистрати, наследникът на Цацаров разпуска напрежението с колежките си по тога преди да решат нечия VIP съдба, цъкат с език скандализирани магистрати. И се питат дали така tête à tête на някой съдийски диван не се крои шапка и на Мустафа Карадайъ като реванш за Костинброд, например?

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.