Много хора се изказват с надежда дано свърши войната през новата 2023 година. Даже шамани някакви предричали. Няма да свърши. Не е нужно да си Ванга, за да го предвидиш.

Путин и Русия са поели по пътя на войната и няма връщане. Категорично не искат да отстъпят. Тоест искат част от Украйна и това е. Говорят за мир и преговори, но само ако си вземат каквото са решили. Няма да капитулират, каквато и да става на фронта. Ще продължат с ракети да изравняват със земята градове, дори да не могат да мръднат напред.

Украйна няма да им отстъпи, както и подкрепящите я страни по света, защото Русия утре ще продължи да си взима. Водещият пропагандист Соловьов каза тия дни, че е време да се ревизира обединението на Германия. Те даже на Германия искат да посегнат. За бившите съветски републики в Балтика и на юг също не спират да заплашват, и неминуемо тикат тези страни да влизат в НАТО (които още не са влезли), както Швеция и Финландия (също бивша руска губерния).

Май пак Соловьов се изказа по-рано, че можели да раздадат 3 милиона пушки на руснаците и да превземат Европа, тя нямала армия, били джендъри и прочее.

И, както бълнува Медведев, Русия се надява да си раздели Украйна с Полша и Унгария, и да остане малко "Киевска република". Това е тяхната представа. Примирие за руснаците сега ще означава поражение. Не могат да го допуснат. Никой не може да предвиди докога ще продължи това. Дори Путин да умре, да се самоубие, да го убият, да го свалят или да отиде в манастир, наследниците му няма да я приключат бързо и да отстъпят. Падането на Путин (малко вероятно) може да доведе постепенно до край на войната, но няма да е бързо и безболезнено. За неговото място са се наредили още по-изтрещели хардлайнери.

Та да гледаме на новата година без прекален оптимизъм.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.