До няколко месеца виновните за скандалните заменки ще си получат заслуженото, със сигурност ще има и осъдени. С такива обещания се ангажира през месец август на 2009 година във Варна министър-председателят Бойко Борисов пред медиите. Според него тогава "вече има промяна в съдебната ни система, защото там са разбрали какво очаква от нея  Европейският съюз".

Бойко Борисов, премиер на България (2009 г.):  “Видяхте - заменки на гори, тук половината Галата са взели. Виждате, че един по един си вървят, влизат обвиненията и прокуратурата, и ДАНС, и МВР, и всички заработиха много добре, така че следващите два-три месеца те ще си получат заслуженото. Заменяли гори, заменяли имоти. Сега ми докладват, че са заменяли и на техникумите. Всичко в селското стопанство са обединили - земите на училищата, прибрали са ги и са ги продали за жълти стотинки. Ако това е вярно, това ще е по-голяма далавера от заменките с горите.”/БНТ

Десет години по-късно Бойко Борисов е за трети път премиер на България. След две подадени оставки, като при първата е изгонен от властта с протести и публични самозалвания на обезверени граждани, а при втората - взима това решение след загубата на ГЕРБ на президентските избори.

Десет години по-късно от момента, когато премиерът Борисов се заканва да има осъдени овластени лица за скандалните заменки на апетитни имоти, това не само се оказва една красива словесна фата моргана, но днес ударно се бетонират плажове и скали, и се изсичат гори за изграждането на вилни селища и мол на морския бряг..


Спешни проверки, бетонът по морето ще провали предизборната кампания на ГЕРБ

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.