Кметът Иван Алексиев отправи предложение към СНЦ „Зелени Балкани“ за партньорство и сътрудничество с Община Поморие за съвместни дейности, свързани с провеждането на образователни и природозащитни инициативи в Посетителски център „Поморийско езеро“ през идващото лято, съобщават от пресцентъра на институцията.

От „Зелени Балкани“ отказаха предложението с мотива за високата ангажираност на сдружението и липсата на време и ресурси за работа в Поморие.  Това се случва след по-малко от година откакто зелената организация шумно обяви, че са принудени да напуснат Посетителския център, след 10-годишното му управление, уточняват от Община Поморие.

„Договорът със Зелени Балкани беше прекратен през 2020 г., поради изтичане на срока му. Още тогава изразих пълна подкрепа и готовност за сътрудничество, за да съхраним постигнатото и да пазим природното богатство на Поморие. По тяхна молба, в началото на годината се сключи нов договор, с който Община Поморие предостави безвъзмезден достъп и работно помещение за осъществяване на образователни и информационни дейности. Но днес представител на “Зелени Балкани” заяви, че не могат да поемат грижа за Посетителския център, поради високата си ангажираност. Това за пореден път доказва едно – тези зелени организации са създадени и функционират единствено и само при наличието на подкрепящи ги фондове, с насочени към тях финансови ресурси, но когато става въпрос за реална работа, за природоопазване, за биоразнообразие и за грижа – те са твърде ангажирани“, каза кметът Алексиев.

Община Поморие ще продължи да развива дейността на Посетителски център  „Поморийско езеро“, който скоро ще отвори врати за гости и туристи на Поморие.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.