Министър-председателят Бойко Борисов днес направи своя следизборен анализ за изминалата кампания и резултатите от нея 

Както вече разбрахме преди няколко дни, привидно той е много доволен от постигнатото, но всъщност реалиите го плашат, защото доверието в партията му ГЕРБ се изпарява като сутрешна роса. Затова Борисов е решил да направи радикални промени в партията си.

Първият аут от ГЕРБ е доскорошната дясна ръка на Борисов - партийният му заместник Цветан Цветанов. Пред медиите лидерът на ГЕРБ заяви, че между него и Цветанов вече няма доверие, тоест - не му вярва. Борисов му предложил да работи в централата на партията като редови член, без да се изявява в медиите и да бъде лице на ГЕРБ, или да напуска. И Цветанов напуснал. Трети вариант, за каквъвто Цветанов намеква, Борсов отрече да съществува.

Премиерът не харесва и начините на провеждане на предизборната кампания на ГЕРБ, като директно заяви, че не иска повече да гледа и да слуша на концертите на партията му семейния приятел на Цветанови - Веселин Маринов. Бойко Борисов сподели, че е изразил други виждания за провеждането на кампанията, но не го послушали.

Пи всичко личи, че премиерът Борисов твърдо е решил да се отърве от всичко, което носи марката "Цветанов" в ГЕРБ. Както знаем, голяма част от кметовете на ГЕРБ са лични проекции и протекции на Цветан Цветанов, което предполага, че Борисов ще предложи нови лица за техните места, което автоматично ще промени и листите на ГЕРБ за общински съветници.

Ето какво каза още Борисов във връзка с евровота:

"Анализ на изборите - вече го правих, вие го правихте, от сутрин до вечер слушам политолози, социолози... С една дума – резултатите са добри. Победата е категорична и с оставките в БСП това беше потвърдено. Когато си победил, скромността изисква да си мълчиш. Има достатъчно платени социолози, които ходят по студиата и коментират", посочи Борисов на импровизирана пресконференция на стълбите пред централата на ГЕРБ след заседание на Изпълнителната комися.

 Относно Цветанов и напускането му от ГЕРБ:

"Беше негово желание и както той каза, доверието в нас го няма. Когато го няма – това е едно правилно решение. Напуска ръководните постове, спира да се изявява по медиите и остава редови член да работи в централата беше единият избор, не се съгласи; избрахме вариантът да напусне от всички постове. Трети или четвърти вариант няма".

За заместниците си:

""Името на Цветанов се заменя с "Изпълнителната комисия"Мисля, че с двама заместници и повече власт на административния секретар, докато аз се занимавам с премиерството, е повече от достатъчно"

За корупцията и морала в ГЕРБ:

"Ще създам и един орган за контрол вътре в самата партия – за сигнали, жалби и оплаквания – говоря за тези извън престъпленията. Видяхте на този в Пловдив какво му се случи – имаше лошия късмет да попадне на хора, които имаха смелостта бързо да се свържат с мен", заяви Борисов, визирайки арестувания за корупция снощи районен кмет от Пловдив. 

Борисов за Веско Маринов: 

"Не ми се искаше повече Веско Маринов да ни пее на концертите. И аз им казах как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха с мен..." 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.