Парламентът прие днес окончателно, че всеки български граждани от 18 до 40 години ще има възможност за срочна шестмесечна служба в доброволния резерв на въоръжените сили.

Целта на законодателните промени за казармата са, които са внесени от Министерския съвет по предложение на военния министър Красимир Каракачанов, е да се преодолее некомплектът в армията. Към момента свободните места за военни са над 5 хил.
Срочната служба ще се осъществява два пъти в годината, като през шестмесечна подготовка ще преминават по 300 души. Резервистите ще получават възнаграждение, здравно и социално осигуряване, както и ще имат право на осем дни платен отпуск. Според разчетите разходите на година ще бъдат над 8.3 млн. лв.
През първите три месеца от службата ще има начална и специализирана подготовка, а във вторите - изпълнение на задачи във военните формирования. При привеждане на въоръжените сили или на част от тях в по-висока степен на бойна и оперативна готовност от резервистите ще се изисква активна служба.

За голямо съжаление евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки, известен с това, че шофира пиян, замеря с бомбички протестиращи граждани и поиска в ЕП медиите в Бългрия да са зависими от правителството, няма да може се възползва от законодателната възможност, предоставена му от неговия гуру и вицепремиер на България Красимир Каракачанов.
Ангел Джамбазки не е успял да влезе в казармата навремето, защото 10 години е учил право, за да я отлага. Няма да може и сега, тъйкато вече е на 41 години и е извън възрастовия диапазон за прием.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.