След разкритията, че висшестоящи фигури от изпълнителната и законодателната власт са се сдобили с апартаменти на занижени цени от строителната фирма "Артекс", последваха оставки.

Правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка, по искане на премиера Борисов оставка подаде и зам.-министъра на спорта и кумица на Цветан Цветанов  - Ваня Колева, депутатът Вежди Рашидов е в пълно затишие, а зам.-председателят на партия ГЕРБ и шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отиде в САЩ на платено пиар мероприятие. 

От името на фирма "Артекс" адвокатска къща разпространи позиция, в която се заканва да съди всички, които уронват престижа на юридическото лице, придобило известност с продажбата на апартаменти на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева на неотговарящи на реалната стойност цени за квадратура. 

Ето какво написа адвокат Румен Владимиров Николов, обръщайки се към собственика на "Артекс" арх. Весела Мирянова:

"Собственичката на строителната фирма „Артекс“, арх. Весела Мирянова заяви, че ще съди всеки, който уронвал престижа на дружеството. 
Госпожо Мирянова, аз пък Ви заявявам, че ще защитавам безплатно всеки, срещу който образувате дела. С действията си Вие показахте, че нямате място в големия бизнес. Да направите подобни сделки, с хора заемащи най-високите нива в държавата ни, по този левашки начин означава, че сте забравили да мислите с главния си мозък. Струва ми се, госпожо Мирянова, че това е края на „Артекс“. Жалко, но винаги се получава така, когато е налице самозабравяне и лакомия за пари. Не плашете хората, г-жо Мирянова. Снишете се, наведете се, поискайте прошка и замълчете. Постройте поне една детска градина или нещо друго, макар и малко в квартала ни и спрете да се показвате по медиите. Това е безплатен съвет."

Ето какво гласи позицията на "Артекс":

Становище на юристи, правна кантора „Пенков, Марков и партньори“

По повод зачестилите публикации в различни медии относно придобиването от г-н Цветан Цветанов на жилищен обект в кв. Изток, излагаме обективно фактите по случая: С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лева. Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво). Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане. Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания. След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството.

„Пенков, Марков и партньори“"

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.