Как мислите, братя мюсюлмани, ако попитат вашия Бог какво ще предпочете да направи с едни пари: да спаси дете или да построи молитвен дом, какво би отговорил?
Докато се черпите с баклавата, помислете за отговора!

ДПС могат да изядат една голяма баклава и да се почерпят с днешната си победа. С гласовете на ГЕРБ и техните бяха опростени 8 милиона лева на Главното мюфтийство – 109 гласували „за“, 24 „против“ и 3-ма - „въздържали се“ за „цвят“. Един евромандат плюс е достатъчен повод за триумф от партията на Доган.

Ако се върнем назад, в края на декември 2017 година, ще си припомним думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, казани по повод приемането на Закона за вероизповеданията: Законът да не бъде инструмент за противопоставяне, а “онова нещо, което може да ни обедини“. И още малко припомняне – така, според него, ще се осигури необходимата прозрачност за източниците и начините на финансиране, ще се въведе строго регламентирана отчетност и засилване контролната роля на държавата.

Какво се случи? Как ни „обедини“ този закон? Като едните чинно си плащат наеми и данъци, покриват разходи и задължения към държавата /от православната църква твърдят това/, а другите водят имотните си дела /за близо 4 500 имота/ и не покриват задълженията си към държавата? Нали резпределението на субсидията за всички се подчинява на един и същи принцип? И как ще бъде нарушена националната сигурност, питаме ние? Ако не дадем от нашите, /на данъкоплатците/ пари, от мюфтийството ще спретнат въоръжена съпротива ли? Или ще палят храмове на други религии? Колкото до прозрачните източници на финансиране, къде са специалните служби, ДАНС, финансовото разузнаване, КПКОНПИ да пресекат „потоците“? За каква прозрачност иде реч, като днес Румен Гечев каза, че стенограмата от КСНС при президента е изчезнала? Да не би нещата да са станали толкова прозирни, до  изпаряване?

Подмолното и цинично заиграване с една етническа група е опасна дейност. След като поквариха ромите от гетата в държавата, сега управляващите пренасят „модела“ и върху българските мюсюлмани, разчитайки на необятната българска търпимост. Дори вицепрезидентът Илияна Йотова не се стърпя и коментира днешния арогантен акт в Парламента като „тежък прецедент“. Че то да не би Дани от Правната комисия да е лек прецедент? Прецеденти у нас да искаш!

Защо за 1.50 лева без касова бележка данъчни под прикритие тропат хора в село Марково /и навярно ще отчетат голям удар срещу сивата икономика/, а 8 милиона народни пари ще покрият 28  дела за имоти и правни спорове?

В същото време във Видинската болница болни на хемодиализа не дочакаха пролетта. Деца с тежки диагнози не свариха да получат  лек от чужбина. С какви очи ще ни призоват догодина, по Коледа, да даряваме за малките страдалци, след този безобразно разточителен цинизъм?

Законово е, твърдят някой юристи. Но е НЕморално. Да де, но нали само президентът имаше право по Конституция да опрощава задължения? Още помним, когато колекторските фирми преследваха като хиени длъжниците си за неплатени сметки, колко самотни майки просеха помощ от президента, за да не останат на улицата. Не се е чуло да са спечелили след молбите си. О, вярно, те пък не заплашват националната сигурност!

С подобна политика ГЕРБ върви към дъното. Лошото е, че повлича и държавата, а това рефлектира във всеки от нас. А аршинът е простичък.

 Как мислите, братя мюсюлмани, ако попитат вашия Бог какво ще предпочете да направи с едни пари: да спаси дете или да построи молитвен дом, какво би отговорил?

Докато се черпите с баклавата, помислете за отговора!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.