КРОКОДИЛСКИТЕ СЪЛЗИ НА КАРАКАЧАНОВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ ПОДПИСА КАПИТУЛАНТСКИЯ ДОГОВОР С МАКЕДОНИЯ, ДНЕС ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР СЕ ГНЕВИ НА МАКЕДОНИСТИТЕ В СКОПИЕ, пише Велизар Енчев.

Ето какво още коментира той за договора между България и Македония и последвалите от него събития:

Вече 48 часа по телевизиите се вихри Красимир Каракачанов и оплаква договора за приятелство с Македония. Договор, който самият той благослови преди година и половина и анатемосваше всеки, позволил си да критикува споразумение, признаващо измислената от Коминтерна и сърбите „македонска нация“, написания на сръбска пишеща машина „македонски език“ и сътворената след 1944-а „македонска история“…
Вместо да си посипе главата с пепел, че правителство, в което той е вицепремиер, капитулира пред македонизма, а самият той е идеен вдъхновител на договора, Каракачанов се изживява като опозиция на собствения си кабинет и така търси индулгенция за политическия си провал.

Подписаният на 1 август 2017 г. Договор за приятелство с Македония е уникален прецедент в международното право. С него страната ни влезе в историята на дипломацията като единствената държава в света, която първо подписва неизгоден за нея договор, а след това започва преговори за съдържанието на документа.

В момента работата на Смесената българо-македонска комисия за промяна на учебниците по история е в задънена улица, защото македонските историци продължават да присвояват българската история и култура от Средновековието и Възраждането. Всъщност това се очакваше, след като македонските представители в нея са идеолозите на македонизма, сътворили грамада от фалшификати, по които се учи в училищата и университетите в Република Македония. 

За разлика от нас гърците подписаха договор със Скопие, с който македонистите се отказаха от т.нар. антиквизация на своята история и поеха задължението да демонтират паметниците, присвояващи елинското историческо наследство.

След като вицепремиерът Каракачанов официално говори за ревизия на договора за приятелство или за анекс към него, за да се защитят българските интереси, очевидно на 1 август 2017 година е бил подписан вреден и опасен за България международен договор. Следователно отговорните за неговото изготвяне и подписване министри трябва незабавно да подадат своите оставки. А това са външният министър Екатерина Захариева и идеологът на договора – Красимир Каракачанов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.