Европейската комисия миналата седмица е изпратила писмо до всички министри на земеделие и ги насочва да се мисли за малкия земеделски производител", каза в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 бившият заместник-директор на Държавен фонд "Земеделие" Виолета Александрова.

"Препоръчва се да се организира много бързо директен достъп на земеделските производителите до потребителите т.е. пазарите, а ние тук ги затваряме, защото не сме направили нужната организация те да функционират безопасно", коментира още тя.

Виолета Александрова критикува и факта, че 5 милиона лева по схемата за подпомагане с европейски средства "de minimis" ще отидат в хранителните търговски вериги. В официалното съобщение на земеделското министерство беше съобщено, че целта на тази мярка е "да се подпомогнат българските оранжерийни производители", а с парите щели да се "компенсират част от разходите на търговските обекти за транспорт, логистика и реализация на свежи български зеленчуци". Според Александрова обаче става дума за "скандално опорочаване" на схемата. "В нашето земеделие без схема не се започва нищо", коментира тя.

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.