Николай и Евгения Баневи окончателно в ареста. Това е решението на Апелативния съд. Мотивите – има доказателства за вината им, може да се укрият или да извършат друго престъпление. Обвинението срещу тях – пране на над 1 милиард лева и укриване на данъци.

Първи опит на семейство Баневи да говорят пред медиите в съдебната зала катастрофира в разпоредбите на Съдебна охрана, съобщава Нова телевизия.

„Целият този процес е като селска вечеринка – как в една банка можеш да вкараш 600 милиона изпрани евро, това е пълен смях”, успя да каже Банев пред журналистите.

Камерите напуснаха, а Баневи поискаха специално разрешение от съда да говорят за обвиненията.  След като прочели всички 123 тома с доказателства установили, че доказателства за тяхната вина нямало.

Това е бутафорна прокуратура и бутафорен съд. „Искам да питам българската общественост дали ще иска оставките на Цацаров и Гешев като не намерят един милиард”, заяви Банев.

Прокуратурата обаче е категорична –  в швейцарска банка Баневи имат половин милиард евро, източили са редица приватизирани от тях предприятия и са укривали данъци. А семейната им престъпна група действала от 13 години. Съдът се съгласи с всичко, майката на Евгения Банева – не.

„Сега гледаме великото шоу – Евгения и Николай са най-големите престъпници. Както се говори, че „Полимери” можеше да даде толкова милиона, има ли нормален човек, който да ликвидира бизнес, носещ му толкова дивиденти, никой не коли златната си кокошка. Заводът не е бил това, което Борисов казва и това ще се докаже”, заяви Мария Генчева.

А докато се стигне до доказването, ще минат месеци. В следващите три Евгения и Николай Баневи остават в ареста.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.