Оставането на Светослав Костов начело на БНР само ще удължи кризата в радиото – не съм оптимист и при оставката му, защото моделът остава същия – репресивни сили стоят зад кадър и се опитват да диктуват в обществените медии. Това коментира в ефира на Дарик бившият директор на „Хоризонт“ и дългогодишен водещ на „Неделя 150“ Лили Маринкова.

"Тази измислица, всички тези налудни действия около спирането на програмата на "Хоризонт" говорят за дълбоко смутени хора, които действат безогледно и безсмислено, дълбоко извадени от релси", коментира Маринкова.

Според нея оповестеното влизане на прокуратурата в БНР е официализиране на репресията, която е за сплашване. В дъното стои безкрайно глупавото действие на генералния директор, който сега трябва да отговаря за това и да получи своето възмездие, допълни тя.

"За мен е хумористично изречението, даже виждам една висша ирония в това, което каза Борисов "Кой съм аз, че да кажа на прокуратурата?". Когато беше официално ясно, че ти си го избра - действителното прозрение, което беше потвърдено от Николай Кокинов", каза Лили Маринкова.

По думите й не се знае кой се е обаждал и дали са 4 или 44 тези лица. "Но те са имали едно единствено нещо предвид и това е процедурата около избора на Иван Гешев. Това е стилът, който се оформя, за да проведе пътя за кариерата на този човек. Целият този ПР, който е впрегнат в публичното му утвърждаване, той се възприема като център на истината. Нещо, което ми говори за един много познат Сталински модел - там се крие репресията, там е този, който ще смълчава медиите и ще казва кои са правилни и неправилни", коментира още бившата водеща на "Неделя 150".

Не знаем физиономията на тези лица, които се обаждат, но представете си колко дълбоко непочтено е това - тези хора, които стоят в тъмното да си играят с хората, със ситуацията, с нещо толкова важно като журналистиката и информацията.

"Основният проблем е, че генералният директор търпи това, но кой би се обаждал на човек, който не е поел предварително ангажименти?", допълни Лили Маринкова.

"Най-важното изречение в откровението на Светослав Костов в Борисовата градина са думите му към Силвия Великова: "Е, няма да си намериш работа никъде!". Какво по-голяма доказателство за съществуването на медиен октопод в България, за тоталната разправа със журналистите", коментира Маринкова.

Тези хора, каквито и да са те, са нещо като политическа полиция - това е най-страшното и не можем да си затваряме очите за това, каза още тя.

Слушайте и целия разговор с Лили Маринкова в предаването на Дарик "Реактивно".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.