Премиерът на България Бойко Борисов, заедно с министрите на културата, на транспортна и на туризма - Боил Банов, Росен Желязков и Николина Ангелкова, са на еднодневна визита в Кралство Йордания.

Целта на визитата на Бойко Борисов в Аман е затвърждаването на традиционно приятелските отношения между България и Йордания, продължаването на позитивния политически диалог, както и укрепването на сътрудничеството в областта на културата, туризма, търговията и икономиката, съобщават от правителствения пресцентър. Предвидено е Борисов да се срещне с крал Абдулла II бин ал-Хусейн и с премиера Омар Раззаз, на които ще бъдат обсъдени актуални регионални и международни въпроси. 

Прави впечатление, че премиерът не е в традиционната си компания - министрите на Пеевсски в Кабинета. Може би поради неуспехите при предходните си посещения - в Корея, Саудитска Арабия и др., от които не произтекоха никакакви договори за инвестиции в българската икономика.

Сега премиерът е заложил на друг екип, като най-вероятно ще се промотира културно-историческото наследство, туристическия продукт и транпортната мрежа в България, с които да бъдат привлеченикурортиости от Йордания.

Снимка: БНР

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.