Мобилна лаборатория за производство на метамфетамин и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране, бяха намерени и иззети в резултат на полицейските действия на служители от ОДМВР – Бургас. За срок до 24 часа са задържани трима мъже - двама от Бургас и един от Поморие.

Мобилната лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, е открита в частен апартамент, разположен на бургаската улица „Дебелт“, обитаван от 42 годишен криминално проявен бургазлия. При проверката в жилището служителите от Първо районно управление – Бургас установили и арестували втори бургазлия – отново криминално проявен, на 58 години. В куфара, с който лабораторията е пренасяна, са открити предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества (сред които и червен фосфор), необходими за приготвянето на синтетични наркотици (метамфетамин). Намерени и иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, отговарящо при направения полевия наркотест на метамфетамин.

Служители от Районно управление – Поморие извършили претърсване в дома на 33 годишен помориец, разположен на ул. "Ахелой", като намерили и иззели 42 пликчета с марихуана, с общо тегло около 40 грама, 34 пликчета с бели бучки с неправилна форма амфетамин, с общо тегло около 20 грама и 53 пликчета с бяло кристалообразно вещество - метамфетамин, с общо тегло около 25 грама. Помориецът е задържан за срок до 24 часа, а работат по случая продължава.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.