Старши комисар Радослав Сотиров – досегашен директор на РДГП – Драгоман е новия областен директор на ОДМВР – Бургас. Той бе представен днес пред ръководството на крайморската дирекция от главният секретар на МВР – главен комисар Ивайло Иванов.


Калоян Калоянов

Досегашният директор на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов е преназначен на друга длъжност в системата на МВР. Старши комисар Калоянов благодари за усилията, положените до момента от служителите на ОДМВР – Бургас, като изрази надеждата си, че постигнатите резултати в една от най-тежките и динамично променящи се областни дирекции, ще бъдат надградени с нови идеи и подход, съобщават от пресслужбата на областната дирекция на МВР.

Старши комисар Радослав Сотиров е роден на 2 март 1975 год. Завършил е специалност „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград, а на работа в системата на МВР е от 1995 год., като последователно е преминал през различни длъжности в Районно управление – Перник, зам. директор на РДГП – Смолян, зам. директор на СДВР, директор на РДГП Елхово и директор на РДГП Драгоман.  

В меверейските среди неофициално се коментира, че лично премиерът Борисов е пожелал смяна на директора на Областната дирекция на МВР в Бургас, тъй като досегашният шеф е смятан за еднакво приближен до остранения от ГЕРБ Цветан Цветанов и управляващия кръг в ДПС. 

Предполага се, че ст. комисар Калоян Калоянов е преназначен като зам.-шеф на жандармерията в Бургас.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов е оценил високо работата на ОДМВР-Бургас, но е на мнение, че резултатите могат да бъдат много по-добри.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.