На градския стадион в Поморие се състоя финалът от първенството на Областна група за ветерани

От дълги години ОФК “Поморие“ не беше взимал участие в тази надпревара. Тази година с ентусиазма на няколко бивши футболисти и с активната подкрепа кмета на Поморие Иван Алексиев се сформира такъв отбор. В първата среща, която се оказа и финал на Областното първенство за тази възрастова група, Поморие посрещна ФК “Нефтохимик-1962″-Бургас. В отбора на гостите личаха имената на бившите величия на отбора им Малин Орачев, Станимир Димитров, Милен Георгиев, Станимир Вълков, Петър Кюмюрджиев и др. Те се класираха за финала, след като елиминираха отбора на ФК “Камено“.

Финалът между ОФК “Поморие“ и ФК “Нефтохимик“ започна малко плахо за домакините, но след като откриха резултата чрез Никола Вангелов до края на полувремето се почувства явното им превъзходство в играта. То бе оползотворено с още два гола, реализирани от Красимир Пчеларов. При резултат 2:0 за поморийци бе отсъдена спорна дузпа за гостуващия отбор, оспорвана от домакините, но съдията не промени решението си, а резултатът стана 2:1. До края на полувремето, след хубава атака по фланга на Красимир Жеков и добро центриране, Красимир Пчеларов успя да реализира втория си гол в мача. При резултат 3:1 завърши първото полувреме.

Второто полувреме гостите направиха някои промени в играта си и в началото успяха да затруднят съперника, като същевременно намалиха аванса му на 3:2. Последва реакция на Поморие и след хубава контраатака играч на гостите игра с ръка в наказателното поле, за което бе отсъден 11-метров наказателен удар. С изпълнението на дузпата се нагърби Христо Бургазлиев, който реализира и оформи крайния резултат 4:2.

Следващият противник на Поморие ще стане ясен в началото на новата година. Той ще се определи измежду победителите на Пловдив, Стара Загора, Ямбол или Сливен.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.