Компетентните държавни органи създадоха кризата с водата. Една от причините е некомпетентност

Борисов решава проблема създавайки ВиК холдинг.
Къде е хитринката?

Холдинговото дружество е самостоятелно търговско дружество, което има за цел да участва в други дружества или тяхното управление. Минимум 25% от капитала на холдинга трябва да бъде внесен пряко в дъщерни дружества. Или новото ВиК холдингигово дружество с капитал 1 млрд. лева ще внесе 250 млн. лева във ВиК дружествата, като ще може да определя пряко или непряко повече от половината на УС.

Холдинговото дружество може да има за предмет придобиване, управление, оценка и продажба на участия в дружествата, продажба на патенти, отстъпване на лицензии и др. на дружествата в които участва.

На практика холдинговото дружество ще управлява ВиК дружествата, включително ще може да се разпорежда с лицензионни права и да продава акции или дялове, които притежава. Нещо повече - самото холдингово дружество разпределя капитала си в акции или дялове до размера на останалите 750. млн лева, които също може да прехвърля. Така се осъществява преминаване контрола на държавата в частни търговски дружества и лица.

Отговорността се размива. Богатите богатеят.Бедните губят.

Румяна Ченалова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.