„Днес ми се обади моя приятелка - българка, която живее в Канада, за да ми благодари за позицията, която изразих в социалната мрежа, по повод „Конвоя на Свободата“. Каза ми, че не само по света, но и в Канада не говорят нищо за този Конвой. А Отава е задръстена, просто умряала в момента, спрял е всякакъв живот.
Защо не ни дават правото да вярваме на учени като Люк Монтание, който е Нобелист във вирусологията?! Трезво мислещите си задават този въпрос и като няма отговори, тогава започват да мислят, че нещо се играе с истината.
Когато накараш една нация да брои стотинки, за да си купи хляб и плати тока, не очаквай съпротива от нея. 
От десетки години ние нямаме истински медии, такива, каквито сме ги учили в учебниците по журналистика"

С журналиста и преводач Мажд Алгафари разговаряме по парещите и недоизказани теми на времето. За истината и измамата, за съпротивата на народите срещу заблудата и несвободата да избират, за манипулациите и зависимите медии, за вината им, както и по още много други теми.

-    Мажд, наблюдаваме съпротивата на народите по света срещу принудата и невъзможността да избират. „Конвоят на свободата“ в Канада събра над 100 000 водачи на тежки коли и хиляди пешеходци в подкрепа, а премиерът Джъстин Трюдо се скри от народната любов. Защо над 80% ваксинирана държава се вдигна и какво се обърка в глобалисткия сценарий?

-    Първо нека да видим, каква беше причината да се ваксинират тези 80% от хората? Убеждение, или принуда? Ако говорим за убеждение, да, това значи, че човек наистина е обмислил и решил да запази здравето си. От тези 80%, повярвай ми, над 90% се ваксинираха  принудително и това е за да си запазят работата, да могат да излизат, да контактуват, да водят социален живот. Това е основната причина. Хората в Канада и в вече в цял свят го разбират най-накрая.  През нощта получих едно съобщение от моя приятелка, българка , която живее в Канада от дълги години. Тя ми благодари ,че публикувах във фейсбук тези позиции за страната им. Каза ми, че не само по света, а и дори там, в Канада не говорят нищо за този Конвой. А Отава е задръстена, просто в момента е умряла-спрял е всякакъв живот. Представи си до какви абсурди стигаме! Тук нещата вече преминаха границата-не само отнемат свободата на един народ,  а на цялото общество, на всички хора.

-    Говориш за преминатата граница. Видяхме протести и в Германия, Нидерландия, Чехия, Франция, Испания, САЩ и дори в силно дисциплинирания Израел, но сякаш най-строгите  ковид-мерки са в Канада, където в Квебек обявиха план за наказание на онези, които нямат медицинска причина за отказ от ваксина. От днес е същото и в Австрия. Как би окачествил тази принуда? Прилича ли на нещо вече преживяно от света?

-    Не веднъж съм го споделял. Да, има такъв вирус и това никой не го отрича. Но защо ни налагат едниствено да вярваме на онези „учени“, които са за ваксинирането? Защо не ни дават правото да вярваме в онези учени, от най-високо ниво, като Люк Монтание, който е Нобелист във вирусологията? Защо не ни дават правото да вярваме в това, което той казва? Журналистиката , която съм завършил с пълен отличен , ни е учила да гледаме мнението на две страни, когато ги има. В тази „пандемия“ ни се налага единствено мнението на тези, които са за ваксинирането и за тези мерки. Разбира се, има и  опозиция, и съпротива и толкова ли не можем да чуем мнението им? Израел също-както казваш дисциплинирана държава, за да се вдигне и там народът означава ,че и там хората се ваксинираха принудително, но не и убедително. Няма как някой да ме принуди  да направя нещо, в което не съм убеден. Нито искам да пътувам, нито да ходя по заведения, молове и т.н. Но аз да изложа на опасност моето здраве, не. Но защо това мое мнение, което се споделя и от много ваксинирани, никой не иска да го чуе? Както и никой не иска да чуе какво се случва в Канада, в Австрия, в Израел? Пълно затъмнение. Трезво мислещите хора си задават този въпрос и търсят отговор. И когато не могат да намерят този отговор, тогава  почват да мислят, че тук нещо се играе с истината. Какво стана с  Ирак? Защо го удариха, заради наличието на оръжие? Ами не. Година, година и половина по-късно Великобритания призна ,че след като са го претърсили, вече е нямало химическо оръжие. А се съсипа цяла държава. Същото ще се получи и с ваксината. Това не са 10 души, не са доброволци, които са  се съгласили да се подложат  на експеримен. Това е цяло човечество!

-    От съпротивата на народите зависи накъде ще тръгне светът - твърдяха посветени умове. Защо нашата, българска съпротива никаква я няма, при положение че сме в тежка икономическа криза, най-бедни, най-корумпирани и най-болни?

-    Защото сме такива. Когато една държава е в такова тежко състояние, народът  няма сили да излезе.Това е като при болните хора-когато човек не е здрав, не можеш да го накараш да стане, да се зарадва на живота, да отиде с приятели някъде. Той няма сили за нищо. Тогава, когато превърнеш една нация, или общество в икономически зависимо, да брои стотинки, за да си плати тока и купи хляб, не очаквай съпротива от това  общество. То не е виновно. Виновна е тази система, която го доведе до това състояние. А то беше умишлено направено след 1989 година.

-    Безспорно е мястото на медиите, спорен е обаче професионализма им и тяхната обективност. Нашите СМИ ни заливат с дребни теми, незначителни репортажи за самотни кученца и котки, а кадри от "Конвоя на Свободата" видяхме едва на третия, четвъртия ден, при това доста рехави. Като журналист, къде виждаш причините за тази  избирателност и постепенно абдикиране от истината. Как загубихме лека-полека по пътя журналистиката?

-    Медиите бяха лека, полека  купени с едни, както аз ги наричам мръсни пари. Ние в момента  наистина нямаме обществени медии. Тези, които се бият за  рейтинг са точно купените медии. Това е пропагандата. Те са зависими и  добре знаят, че ако се отклонят от тази политика, за която са създадени, ще се сринат на последно място. Така или иначе, телевизиите изкарват някакви пари, това им е важно. От десетки години ние нямаме истински обществени медии, такива, каквито сме ги учили в учебниците по журналистика. Купените медии имат цели пакети с Холивуд, където получават нискокачествени и глупави продукции, заливащи с убийства, терористични криминалета и какво ли не. Няма ги онези качествени филми. Това ли е животът?
 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.