Какво научаваме от премиерското интервю?

Тъй като неизбежно снимките от спалнята с пачките и пистолета ще се окажат действителни, екипът решава да действа. В стила им е да направят една врътка с джипката, пък той да обясни на някой от тулупските министри /най-добре на този на здравеопазването, че е най-свободен в момента/, как мистериозна красива дама е подредила пачките и ги е снимала.

Чуждестранните консултанти, обаче, чийто хоноран е около милион евро на месец, ясно дават да се разбере, че това са глупости, и че ТУЛУПЪТ има нужда от реабилитация не само пред зрителите на джипката, но и пред доста притеснените "чуждестранни партньори".
Така се стига до интервюто в голям германски вестник, така наречената "ехо кампания", която се предполага да поизчисти проблема в и извън, и най-вече извън страната.
Вестникът, обаче, не се съгласява да му бъде просто изпратен текс за публикуване и се налага интервюто "да се проведе", а поради езикова бариера, чуждестранният консултант не успява да го контролира.
Така се стига до просташкото интервю от което личи, че мистериозна дама се разхожда около резиденция Бояна с около един милион евра и десетина кюлчета злато, успява да проникне през охраната, натоварена като магаре, а вътре е лесно, защото тулупът е със свалена вътрешна охрана към красиви жени.

Та, прониква дамата, използва неговата заетост с държавни дела, нарежда пачки и кюлчета по шкафове и чекмеджета, необезпокоявана от никого, прави си фото сесията, пък после отново ги натоварва на магаренцето, пък се измъква, след като е удоволетворила някой човешки потребности на тулупа.

На този разказ може да се "хване" Десито Атанасова, може и ПКП-то, но не и завършил трети клас нормален човек.

Световно известният международен ПР консултант си хапе ръцете от ярост, като чете на собствения си език даденото интервю и си вика:" Каква я мислехме, пък каква стана...."
Танте Меркел и другите подобни адресати стоят в потрес пред прочетеното и осъзнават постепенно, че имат работа с изпраскан лъжец.
Средният български простак, обаче, макар и чел недочел си вика:" Ей, голям ебач е нашето момче" и отново си го чувства някак си близко до себе си.

А Международният консултант си прибира парите за услугата и се опитва да забрави този срамен период от кариерата си.

А за парите, хич да не ни е мъчно! В чекмеджето има за стотици подобни интервюта и консултанти, и пак ще останат...

Диана Дамянова

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.