Днес БСП откри своя предизборен информационен пункт в жилищния комплекс на Бургас "Меден ридник"

"Започваме подписка срещу изграждането на инсталация за изгаряне на твърди битови и други отпадъци на територията на Топлофикация Бургас" - това е новината, която кандидатът за кмет на Бургас Николай Тишев съобщи по време на откриването на шатрата.

„Всички подписи, които съберем, лично аз ще ги връча на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Тази тема няма да я оставим, докато няма положително решение за Бургас и докато не отпадне възможността за каквото и да е горене на боклуци”, категоричен е Тишев.

Той подчерта, че ако горенето на твърди битови отпадъци започне, това ще е един от най-големите проблеми на Бургас, особено в районите, които са близо до площадките.

„И в момента влизат отпадъци през пристанището в Бургас, но заминават за горене към площадките в Бобов дол и други места в страната. Ако това се случи и в Бургас, въздухът ще стане ужасен. И в момента в Бобов дол протестират, а прокуратурата временно затвори два ТЕЦ-а, за да ги проверява заради такова горене на отпадъци. Не искаме това да се допусне и в нашия град”, каза още кандидатът за кмет.

Кандидатът за общински съветник Васил Иванов, който е и председател на Младежкото обединение в БСП – Бургас, обяви стартирането на онлайн петицията.

„Идеята е да се включат повече хора и да се даде гласност на проблема. Няма да позволим тихомълком да се случи най-лошото – да почнем да горим отпадъци. Те трябва да се рециклират, а не да се горят. Изгодата от горенето е, че италианците плащат по 140 евро на тон. Колкото повече отпадъци ние изгорим, толкова повече пари се прибират, а електроенергията се изкупува на завишени цени и има гарантирано изкупуване. Така става голям затворен кръг и се прибират милиони левове”, заяви Иванов.

Желаещите да се включат в подписката могат да го направят както на шатрата на БСП, разположена до магазин "Билла" в комплекс "Меден Рудник", така и на шатрата на ул. "Богориди", до Часовника.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.