Депутатът на "Продължаваме промяната" от Бургас - Димитър Ташев, явно не се радва на особена популярност в политическото си апмлоа, по принцип е неразпознаваем, профилът му във Фейсбук е безличен - с малко последователи и харесвания, до този момент има нула законодателни инициативи като народен представител, но за сметка на това е член над 60 групи за приятелство между България и други държави, сред които Русия, Беларус и САЩ. Член е на комисията по туризъм и на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, но и това се оказва недостатъчно, за да научат българските граждани с какво се занимава, как се казва и има ли профил във Фейсбук. Не му помагат и снимките с премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев. Затова Димитър Ташев е решил да поработи върху публичния си образ, използвайки странни и не напълно лоялни похвати, разчитайки на заблудени онлайн потребители, които търсят евтини самолетни билети от нискотарифна авиокомпания, но са объркали адреса й в мрежата.

Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на закрито"Влизаш в www.wizzair.bg и осъзнаваш, че си пренасочен към фейсбук страницата на Димитър Ташев - депутат от Продължаваме промяната. Уточнявам - това не е официалният сайт на Wizz Air. Въпросният Ташев е закупил домейна с разширение .bg. По този начин всеки, който сбърка сайта на Wizz попада на неговата фейсбук страница", разкри Хаго Арман Бабикян с пост в социалната мрежа.Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на закрито

Хаго допълва, че "според профила му в Wikipedia е завършил с отличие специалност „Информационни технологии“ в Университета в Тампа, Флорида" и отправя съвет към младия народен представител, неразбирайки каква е връзката между него и Wizz Air: "Браво, Митко! Сега ти препоръчвам да завършиш и някой курс по маркетинг, за да разбереш как се изгражда един бранд. Какво за Бога е общото между унгарска нискотарифна авиокомпания и български народен представител? Wizz Air? Продължаваме Промяната?".

"Да купиш домейн www.wizzair.bg и да пренасочваш объркалите се с официалният сайт на Wizz Air към не какво друго - а към официалната си фейсбук страница на народен представител от Продължаваме Промяната. Думи нямам. Меко казано нелоялна практика" - пише във ФБ възмитената от случващото се Надежда Ганева, която споделя поста на Хаго Бабикян.

Димитър Ташев е депутат на "Продължаваме промяната" от групата на ПП "Средна европейска класа" (СЕК) - една от партиите мандатоносител на Кирил Петков, Асен Василев и семейно-приятелския им кръг, чрез която участваха на вота през ноември 2021 г. В парламентарната предизборна кампания Ташев представя себе си като част от харвардските студенти на Кирил Петков и твърди, че е влязъл в листата на "Продължаваме промяната" за Бургас по тази линия. Но нещата не стоят точно така, защото през 2019 година той е кандидат за общински съветник на Бургас от листата на СЕК. /видео - тук/

Защо на Димитър Ташев му е толкова необходима популярност в социалните мрежи и я търси чрез Wizz Air fake-домейн, вместо да се съсредоточи върху иницииране на нормотворческа дейност в народното събрание, за каквато дейност всъщност получава заплата и привилегии от българските данъкоплатци, по-скоро трябва да отговори самият той на парламентарните репортери, ако решат да го попитат. И също така ще е добре да изясни за българските гласоподаватели - смята ли да се занимава със законодателство и ще внесе ли някога за разглеждане в НС свой проектозакон, тъй като времето на този парламент изтича?

Прави силно впечатление и още нещо - в търсачката на "Who is", която удостоверява инфромация за собственика на всеки домейн, www.wizzair.bg е със скрит купувач. Услугата за поверителност струва $25.

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.