Всички виждат хаоса в болниците, разиграването на потресаващи трагедии, мизерията и безсилието на броящия се на пръсти все още жив и здрав медицински персонал. Министърът обикаля, за да види резултата от собствената си министърска неадекватност и некомпетентност. Премиерът се е покрил, той е по даването, по добрите новини; той за лошото в страната не отговаря, затова си има бушони.

Информиран поради роднинства и познанства, аз, както може да се види от всичките ми ежедневни статуси във ФБ по темата за вируса, от 2 месеца поне предупреждавам за изнемогването на здравната система. А през цялото това време министърът ни убеждаваше, че всичко е наред, а премиерът намери уникално трагикомичен начин да решава проблемите – когато има какъвто и да било проблем, той просто казва – не искам да има такъв проблем! И проблемът изчезва – в неговата глава, в неговата измислена реалност. Ето защо вече толкова много хора пишат с тревога за менталното му здраве.

Не знам за премиерското ментално здраве, но знам за менталното здраве на властта – тя би рекорда през последните десетина дни с решения, заповеди и нареждания, които граничат с малоумието. Нима не е малоумие кашата, която те създадоха например със зелените коридори!?

А за състоянието на медицинската система писах вече на няколко пъти следното:
- По изчисленията наскоро на мой ФБ-приятел, при тези темпове на заразяване на медицински работници с поне по 100 на ден, тогава след 25, от днес след 18 дни здравната система ще обяви, че вече не е в състояние да хвърля нови и нови медицински работници в гърлото на ада. И тогава властта и 1 милиард да отпусне за лекарите и медицинските сестри, няма да има на кого да ги даде. Освен ако и жениците в регистратурите и хигиенистките не накара да се маскират като вирусолози.

Писах и че обратното броене вече е започнало и набира скорост
Обратното броене е започнало – 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15…

Моля ви, не преквлючвайте канала на телевизията – гледайте какво се случва повсеместно в страната!
А се случва това, че остават 15 дни до колапса на здравната система като система. Само властта не вижда тази перспектива, по-скоро не иска да я види. Затова и не взема мерки да предотврати колапса.
Властта е като един герой от детска книжка, която някога много обичах – Мечо Клепоушко. Той си мушкаше главата под възглавницата и смяташе, че като нищо не вижда, няма какво и да се види.

Ненапразно говоря за система. Защото патологичният дефект на тази власт е пълната липса на системно знание и анализиране. Те мислят на парче, преценяват на парче, решават на парче, работят на парче. Те не знаят, че системата е нещо комплексно, сложно, динамично, взаимно свързано, че в нея пипнеш ли нещо, пипаш всичко.
Все повече се убеждавам, че като се добави и пандемията, тази власт наистина доказа окончателно, че е Божие наказание за нашия народ. Само не знам с какво сме разгневили Господ, че той така ни наказва с нея

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.