"На онези, които подкрепят ГЕРБ, все ще им се наложи да влязат в болница! Тогава ще молят, търсят връзки, плащат и обещават, но медицински сестри няма да има.
На онова, което в момента се явява БЛС и онези от КНСБ и "Подкрепа" им пожелавам да се молят на някоя останала медицинска сестра- пенсионерка!"

1200 лв какво са, заедно с нощен труд?
Болници, които търгуват със здраве какво са?

Не върви търговията, г- да управляващи?!
Не върви!
Източването на НЗОК не се извършва от медицински сестри!
Психично неуравновесените не са по первазите, а в колите на НСО !
Докога ще чакаме неволята да скочи от перваза?

Щели да предават 5- те жени на полицията!
Защо?
Защото им се подиграваха цяла година, лъгаха ги, включително и вчера и накрая в полицията, а?!

По какъв начин да протестираш у нас, та да бъдеш забелязан? Майките протестираха месеци! Приеха закон, който не влезе в сила, а сега някои искат отмяната му изобщо!

Защо е тази подигравка с всеки, който търси права чрез протест? Много просто, за да спрем да протестираме! И почти успяха до днес, когато ПРОТЕСТЪТ застана на перваза на властта!

Време е за обединение срещу наглите в управлението!

Стела Николова

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Председателят на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова (ГЕРБ) упрекна Националната служба за охрана в непрофесионализъм заради това, че е допуснала "жена в нестабилно психическо състояние" да излезе на перваза на Народното събрание и за това, че е позволила петима протестиращи медици да останат в сградата след като снощи са присъствали на заседанието на комисията, проследява "Дневник".
Тя нарече поведението на протестиращите, останали цяла нощ в сградата, "целенасочена провокация". "Не искаха да говорят с комисията, станаха най-активни, когато можеха да ги покажат по телевизията", заяви Дариткова пред медиите.
Началникът на службата за охрана Красимир Станчев на свой ред подчерта, че не е получил съдействие от МВР в решаването на конфликта с протестиращата Бойка Анастасова, която излезе на перваза на прозореца на сградата с риск за живота си и отказа повече от час да се прибере вътре. Той добави, че трима психолози от службата са разговаряли с протестиращите, но не са имали опита и подготовката да водят подобни преговори, а в отговор на молбата му да дойдат подготвени специалисти, никой не се е отзовал.
"Не приключиха в наш интерес нещата, нашата служба беше оставен сама да предприеме всички мерки, насилие не е имало", каза Станчев. Той свидетелства, че още снощи една от протестиращите (но не Бойка Анастасова) е заплашвала, че ще скочи от прозореца, тоест "нагласата е била такава още от вечерта". Обясни кръвта по ръката на Анастасова с това, че се е одраскала и оцени като нормално, когато човек е дърпан, а оказва съпротива, да прецени това като насилие.
Той потвърди думите на протестиращите, че към 4 ч. сутринта е взето решение да се спре токът в сградата, но отказа да поясни какво е наложило тази мярка. Добави обаче, че напрежението ескалирало след като протестиращите видели телевизионните камери. Увери, че охраняващите сградата не са искали да нагнетяват напрежението, но допусна, че "не сме безгрешни".
По думите му предстои петте жени да бъдат изведени от сградата на парламента. "Би трябвало да ги предам на полицията, ще има някакъв толеранс ,но това трябва да приключи",
заяви ген. Станчев.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.