Турският президент и българският премиер проведоха телефонен разговор, предаде Анадолската агенция. Ердоган и Борисов са обсъдили регионалното развитие и начините за подобряване на двустранните отношения, съобщиха от турската дирекция за комуникации. По време на телефонния разговор Реджеп Тайип Ердоган и Бойко Борисов са обсъдили и някои регионални събития, се казва в изявление на дирекцията.

Турският президент Реджеп е разговарял снощи по телефона с българския министър-председател, съобщава турският сайт Т24, но до момента пресслужбата на Министерски съвет крие информацията за този разговор, коментира Велизар Енчев.

И продължава:

"Което означава само едно – телефонният разговор между Ердоган и Борисов, по време на който са „обсъдени двустранните отношения, както и регионални проблеми“, е поредната мръсна тайна на българския премиер. Макар че в Брюксел не е никаква тайна ролята на Борисов като адвокат на Ердоган.

Фактът, че в разгара на турско-гръцката криза за енергийните залежи в Източното Средиземноморие Борисов разговаря не с гръцкия премиер, а с турския президент, може да се тълкува като подкрепа за турската кауза.

Българската солидарност с Ердоган е в пълно противоречие с позицията на ЕС и САЩ, които, уважавайки принципите на международното право, твърдо стоят зад Гърция.

Всъщност васалната ни политика към Анкара позволява на Ердоган да се изживява като пълноправен член на Европейския съюз."

Тайната дипломация на Борисов е национален позор!, завършва дипломатът и журналист Велизар Енчев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.