Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на федерална провинция Бавария Рейнард Рьотле, който е на официално посещение в България по покана на главния прокурор Сотир Цацаров. Във епицентъра на разговорите са били възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в противодействието на организираната престъпност, корупцията и тероризма.

Премиерът Борисов запозна Рьотле и с усилията на страната ни в борбата с контрабандата, икономическите престъпления и организираните престъпни групи, които не биха могли да съществуват без властови "чадър", разпънат от полиция, служби и прокуратура.

"Повече от година  органите на реда са следели незаконни фабрики за цигари у нас". Това каза премиерът Борисов по време на среща за отчитане резултатите от проучване на пазара чрез събиране на „Празни кутии от цигари“. Данните бяха обобщени за второто тримесечие на 2018 година.

Борисов обясни, че по същия начин са работили и за алкохола, горивата, месата и захарните изделия.

Според главният прокурор на Федерална провинция Бавария Рейнард Рьотле нашите резултати били впечатляващи.

“И ние имаме подобни проблеми“ - призна магистратът - и предложи една макар и малка част от конфискациите да отива за полицията и прокуратурата.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.