Битката за кмет на София ще бъде между Мая Манолова и Борислав Игнатов. Фандъкова е изхабен и амортизиран публичен образ. Тя е бита политическа карта.

Обърнете внимание как медиите, близки да властта, безуморно се надпреварват да лансират в публичното пространство атрактивната версия за предстоящ "женски бой" за столичния кметски стол. Изглежда интригуващо, нали? Представяме си как две блондики са се хванали за добре вчесаните фризури - има екшън, динамика, цирк, картината е колоритна, зрелищна... Но това представяне е достойно само за етюд в пошло никотопаревско телевидение. И не прозира ли зад тази боливудска сапунка страхът на управляващата партия?!

На мнение съм, че реалиите в София не кореспондират с медийните внушения на проправителствените сайтове, които от сутрин до вечер втълпяват колко са лоши Борислав и Мая, и колко готина е леля Данче. Нито телевизиите от същата орбита, които експлицират на преден план предстоящ епичен женски дуел "Мая vs. Данче". Истината почти винаги се оказва по средата и като чели големите напъни са, че за балотаж в София се очертават фигурите на Мая Манолова и Борислав Игнатов. Софиянци искат промяна.

Разбира се, не бива да бъде подценявана машината за фалшификации и ролята на Цветан Цветанов. Той продължава да бъде огромен и незаобиколим фактор в партия ГЕРБ.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.