Драматично-кукленият театър “Васил Друмев” – Шумен ще представи в салона на читалище „Просвета 1888“, на 26 май 2021 г., от 19.00 часа, комедията “Мосю Журден” по Молиер.

Режисьор на постановката е Съби Събев, а сценографията е дело на Димитър Димитров. В нея участват Васил Драганов (в главната роля) и актьорите от трупата на Шуменския театър – Стефани Лечева, Радина Алексиева, Пламен Иванов, Кристина Константинова, Стефан Мараджиев, Радостина Велкова, Веселин Бърборков, Валери Зарков и Джанер Якуб.

Комедията по Молиер осмива онези, които искат да бъдат приравнени с аристокрацията, иронизирайки самата нея, бе отбелязано на пресконференцията.

През втората половина на 17 век във Франция, по времето на Краля Слънце – Луи 14, Молиер пише комедийния си фарс “Буржоата благородник”, за да осмее стремежа на замогващите се тогава търговци и занаятчии да придобият кралски служби, пресъздадени чрез образа на главния герой. В представлението на Шуменския театър Журден превръща живота си в безкрайна игра, в свят, където няма истински отношения и всичко се определя от сметката и парите. Главният герой провокира с постъпките си поредица от комедийни перипетии, а живота около него е превърнат в театрален маскарад.

Представлението ще се играе при спазване на всички противоепидемични мерки и 50 процента заетост на залата.

Билети се продават в сградата на читалище “Просвета 1888”.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.