БЪЛГАРСКИЯТ ХИМН КАТО НАРУШЕНИЕ НА МОНЕТИЗИРАНИ АВТОРСКИ ПРАВА. ЮТУБ НАКАЗВА ЗА ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕТО МУ

Liberta.bg разговаря с Пламен Пасков, за да го попита - Кой, според него, е продал авторските права на химна на България на чуждестранно юридическо лице? Пасков сподели мнение, че никой не го е продавал, а държавата, в лицето на правителството, не си е свършила работата (умишлено или поради небрежност)- да запази авторските права върху химна на България.

Ето какво обяснява по неприятния и срамен за българите казус Пламен Пасков на страницата си във Фейсбук:

Знаете ли, какво е това? Това е предупреждение от ютуб, че моя публикация е нарушила нечии авторски права. Роботът на ютуб услужливо е указал - кой точно фрагмент с точност до секунда съдържа въпросното нарушение.

Указал е, разбира се, кой е правообладателят на това авторско музикално произведение.
Нещо повече: правообладателят, видите ли, монетизира (печели пари) от ВСЯКО прослушване на това музикално произведение.

Клиповете "нарушители са тези:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=BdlzsoILjXs
  2. https://www.youtube.com/watch?v=HyDsSccWCT4

Ютуб е дал е възможност да прегледам и прослушам фрагментите, съдържащи нарушението на авторските права, съгласно текста от ютуб:

При което, можете сами да се убедите, че при избор на въпросния фрагмент се оказва, че музикалното произведение, чрез публикацията на което аз нарушавам нечии монетизирани авторски права (според ютуб) , е...българският химн...

Химнът на България е нарушение на авторските права (според ютуб), и правообладател на това "музикално произведение" е не всеки българин, не всеки български данъкоплатец, не държавата България, и дори не която и да е българска държавна или официална институция.
Правообладателят, който монетизира това "музикално произведение" и може да докладва за нарушение на авторските права, е:

APM (Publishing)
EMI Music Publishing
The Royalty Network (Publishing)

а изпълнителят, видите ли, е:

Bulgaria - Tommy Stig Sune Hansson
Музикална композиция
34:12 - 35:37

Простичко казано, колонизаторът е присвоил авторските права над българския държавен химн, тези права са монетизирани, но не за нас, и не за българи, и същият този колонизатор си е присвоил и упражнява правото си да наказва всеки, който възпроизвежда и дори пее (!!!) този откраднат от него химн на друга държава.

Разбираемо - колонията не е държава и няма право на химн, който да е неин.
Всичко в най-добрите англосаксонски колонизаторски традиции, нищо необичайно.

Можете да питате за коментар умнокрасивите от психо-десния сектор, които с нездрав блясък в очите и квадратен поглед са готови да ви изрецитират като дресирано пале веднага, че колонизацията на България е теория на конспирацията от луднали националисти и шовинисти.

Пламен Пасков

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.