Селата в община Сливен се вдигат на протест срещу избиването на прасета и инспирираната епидемия в България на африканска чума по свинете /АЧС/. 
Планувано е протестът да започне утре (четвъртък),  от 17.30 ч. на паркинга на село Крушаре.
По информация от източници на LIBERTA.BG, заразата на прасета с африканска чума в България е умишлена. Допусната е със съдействието на български длъжностни лица както у нас, така и в ЕК.
Представлява чисто престъпно лобиране, свързано с убийства на животни и затриването на икономически сегмент от животновъдството, за да бъде внасяно свинско месо от точно определени чуждестранни фирми, позоционирани в Западна Европа.
Не случайно се наблюдава, че заразата с африканска чума по свинете е застъпена само в страните от бившия Източевн блок.
По информация на нашите източници, тя е пренесена в България от френска фирма с умишлено заразен с АЧС фураж, предлаган на нашия пазар.

Ето какво гласи събитието за организаране на протестни действия в село Кушаре (тук):

"ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!!
БАБХ И Българското правителство с действията си са заплаха за националната сигурност,здравето и сигурността на българските граждани.
Месец август, жега, слънцето напича, бабите търсят мъже да заколят свинете. Върви едно масово клане – в жегата се топи лойта, месото как да го охладиш-мирише, четини хвърчат, кучетата щастливо разнасят чумави кокали навсякъде, зелените мухи са в екстаз. И те разнасят каквото могат.... Бълхите, изгубили кръвния си донор, в див подскок са се втурнали към гората в търсене на следващия обект, чумосани и те! Повечето свине са родили. Тия малките, какво да ги правиш? Месо няма, само кокал..... освен да ги метнеш в казана или да ги копнеш някъде....... какво да ги правиш?
А кокалите? Може и в реката...
От днес вече хвърчат линейки по селата,заради припаднали възрастни хора!
Вирусът на АЧС е силно устойчив при замразяване, изсушаване, осоляване и охлаждане.
Кой ще изварява буркани със свинско в жегата?
Или правителството е решило да спести и от пенсии,като умори възрастните хора?
Всички, които осъзнават сериозността на катастрофата,заповядайте на курбана сготвен от БАБХ И правителството."

Според външно разследване, най-много случаи на заразени животни има точно на места, където представителите на френската фирма са продавали най-много количества фуражи, които са били заразени.
Преди една година френски институт свързан с мъжа на Мария Габриел, потвърди че в България има африканска чума по дребните приживни животни, но не подкрепи твърденията си с никакви  доказателства, а от началото на годината френска фирма изкупува масово свинско месо в цяла Европа с цел внос през октомври, ноември и декември в България, когато се очаква и ръст в продажбите на свинско месо заради празниците, което според прогнозите на всички власти ще е по-скъпо с 50% заради африканската чума.
Прави силно впечастление, че масово се избиват предимно животни от малките ферми, а не се докосват индустриалните свинекомплекси, собственост на олигарси от ГЕРБ.
Може би в този дух шефът на Агенцията за безопасност на храните Дамян Илиев обяви, че основна заплаха били малките ферми, а в големите нямало никакъв риск.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.