Хора нахлуха в сградата, служители на реда с телата си запушиха входа на дружеството

Полиция спря протестиращи да линчуват директора на дружеството „ВиК“ Иван Витанов. Това стана по време на протеста в Перник, който се провежда пред сградата на водната компания, предава zapernik.com.

В същото време кметът на града Станислав Владимиров  в момента е на среща в София с министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който е зам.-министър, но в момента изпълнява функциите на министър.
Кметът  е с конкретни искания към министъра.

„Много ми е интересно, защо „ВиК“ дружеството не казва къде са парите от ремонта, който е трябвало да се извърши на стената. Това отношение е престъпно към нас и децата ни. Ние искаме отговори“, каза протестиращата Вера. 

„Не вкарат ли някой в затвора и не се ли реши откъде вода да се вкара, тук ще стане хуманитарна криза. Положението е страшно“, каза Георги Лазаров – протестиращ. 

Представител на „ВиК“ слезе пред тълпата и се опита да говори, но пълпата го освирка и каза, че иска да слезе директорът. Медиите наобиколиха човека, който каза, че директорът казал да се излъчат представители, които да се качат при него, но хората поискаха той да слезе при тях. 

След минута стана страшно. Хората започнаха да се бунтуват и да влизат в сградата на „ВиК“. Мъже започнаха да крещят, да се нахлуе в сградата и да се отиде при Иван Витанов, който не пожела да слезе при тълпата. 

„Айде вътре . ууууууууууууууууууууууу“, започнаха мъже да крещят. 

„Като не иска да излезе, да влезе вътре. Дай да го линчуваме беееееееееее, влизаме бееееееееееееее, хайде беееееееее“, казаха хората. 

На стълбите полицаи излязоха и с телата си запушиха входа. Протестиращите се възмутиха. Питаха полицаите дали и те имат вода. 

В крайна сметка трима представители се качиха при директора Иван Витанов, въпреки, че част от протестиращите не бяха съгласни. 

Медии не бяха допуснати до срещата. 

Певицата София Георгиева крещи от тълпата: „Затвор за Вяра Церовска и Ирена Соколова. Защо се даваше вода на „Стомана“, всички знаем на кой е собственост“.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.