На извънреден брифинг днес в МС премиерът на България Бойко Борисов наговори един куп небивалици, некореспондиращи с обективната истина и реалната ситуация в страната.

Той отново подчерта как правителството му се справя перфектно с управлението на държавата, противоепидемичните мерки и бори негативните социални и икономически последици след извънредното положение, наложено за справяне с Covid-19 "пандемията" в страната. Министър-председателят Бойко Борсов не пропусна да изтъкне за пореден път как останалите държави в Европа дават за пример България и по-точно - "справянето на правителството с финансовата и икономическа криза". Твърдения, които до този момент не са намерили потвърждение нито в изказванията на европейските лидери, нито в световните статистики.

След "пледоарията" на Бойко Борисов, няколко журналистически въпроса видимо раздразниха премира и цвета на кожата му рязко се промени до червено-лилав отенък.

Ива Николова от ПИК го попита как ще коментира изказването на президента Румен Радев от днес, с което индиректно заявява, че управляващите крадат, а също така, че смъртността при управлението на ГЕРБ рязко се е покачила, а България се е стопила с над 600 000 души. Борисов отигра постановката, че не е гледал репортажа с държавния глава, дори не можел да повярва, че Радев е казал такова нещо. Но изреченото от него трудно може да бъде прието за достоверно и се потвърждава от "пищова", от който премиерът прочете като контрапункт на заявеното от президента, че родилите се при управление му са над 770 000. 

Излиза, че Борисов не само е запознат с "обвиненията" на Радев за кражби, корупция и срастване на държавата с мафията и олигархията за източване на публичните средства, но и манипулативно използва подадените му данни. От 10 години България се намира в тежка демографска криза и е налице отрицателен естествен приръст, т.е. - смъртността е в пъти по-висока от раждаемостта.

Столът на министър-председателят Борисов се тресеше интензивно през цялото време на брифинга, което подсказва, че под дългата маса тропа и нервничи с крак. Палците на сключените му пръсти на ръцете се въртяха на бързи обороти в кръгово движение един около дръг, издаващи напрежение и неподготвеност, а гласът му ескалира, когато се заговори за депутата на ДПС Делян Пеевски, бизнесмена Васил Божков и главния прокурор Иван Гешев.

На въпрос на журналиста от "Флагман" Лъчезар Лисицов за Делян Пеевски: на какво се дължи неговото голямо влияние, за да дърпа конците в държавата; той ли е назначил главния прокурор Гешев, както твърди Васил Божков, Борисов изпадна в амок и амнезия. Силно разярен и почервенял министър-председателят заяви, че си има ВСС, партийни квоти във ВСС, колегии и няма как Пеевски да назначи Иван Гешев за главен прокурор на Република България. Относно казаното от Васил Божков, че Делян Пеевски "стои като паяк в сянка и дърпа конците в държавата", ядосаният  Борисов отсече, че единственото, което правил Пеевски, е дарения.

Борисов не отговори и защо не остранява финансовия министър Владислав Горанов, за когото в публичното пространство, както и за министъра на икономиката Емил Караниколов, се говори, че са кадри на Делян Пеевски в третия кабинет на ГЕРБ.

Симбиозата между "ГЕРБ-ДПС", в управлението по остта "Борисов-Пеевски" и "смокиновото им листо" - "ВМРО, НФСБ, Воля и Атака", е силно изразена. Взаимоовръзките между политико-олигархично-мафиотските спойки в държавата стават с всеки изминал ден все по-видми и кристално ясни както за българите, така и за европейските и презокеански партньори на страната ни.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.