Скандална рокада в МВР. Полицаят, който по думите на Бойко Борисов е действал „по най-тъпия, глупав и брутален начин“, е повишен. От днес Радослав Сотиров оглавява ОДМВР-Бургас.

Припомняме ви, че думите на премиера са по адрес на Сотиров и неговия колега Иван Пепелджийски. Двамата участваха в атаката на ЧСИ в ТВ7 през април 2015 година. По време на скандалното нахлуване Сотиров бе зам.-шеф на СДВР, а настоящият министър Младен Маринов-директор и негов пряк началник. Сега Радослав Сотиров е назначен на високия пост със заповед именно на Младенов, пише "Фрогнюз".

След инцидента от МВР, ръководено по това време от Румяна Бъчварова, се зарекоха да отстранят въпросните полицаи. Но се случи нещо друго. Първо бяха преназначени на по-тихи места. След това Пепелджийски оглави ОДМВР-Ловеч. Радослав Сотиров продължи да стои в „сянка“ като директор на РДГП Елхово и директор на РДГП Драгоман. 

Настоящата рокада изглежда много подозрителна и то дни преди местните избори. Досегашният директор на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов е понижен и става зам.-шеф на местното звено жандармерия.

Полицаи припомнят, че кариерата на Сотиров стартира по времето на кабинета Орешарски. Казват, че било заради близките му контакти с тогавашния главен секретар Светлозар Лазаров.

Припомняме ви, че срещу Радослав Сотиров има сигнал за корупция, който датира от 2010 г. Това става ясно от писмо на редови служител от магистрална полиция в ОДВР-София, изпратено до бившия шеф на МВР Цветан Цветанов .

В него се разкрива корупционна схема за събиране на пари от редовите ченгета и се разказва за съществуването на черна каса. Фрог нюз намери писмото в интернет. Публикуваме го едно към едно, като не се ангажираме с неговата 100 процентова достоверност. Нито един от бившите колеги на Радослав Сотиров в ОДМВР-София не пожела да каже добро или лошо за него. Всички без изключение  подминаха с многозначителна усмивка въпроса, дали писанията срещу него отговаря на истината.

В много интервюта лидерът на ДСБ Атанас Атанасов многократно е обяснявал, че някой си Радо Схемата покровителства каналите за трафик на мигранти. Той обаче никога не е казал кого има предвид. Единственото, което е правило впечатление е, че  умалителното име е идентично с това на Радослав Сотиров, който по това време работи на браздата. 

Ето и текста на сигнала:

До министъра на Вътрешните работи Цветан Цветанов

Копие: Разследващи медии

Входящ No: 226A37F761 от дата 16.12.2010

Г-н Министър,

аз съм служител в ОД МВР София - сектор Престъпления по пътищата. Искам да сигнализирам, за нередностите, които се случват в сектора.

Работя като автоконтрольор на главен път 1-8. От 4 месеца ми се събира сумата от 400 лева, които ги давам лично на служителя Радослав Сотиров, който ги предоставя на началник сектора - Георги Стоилов и Комисар Валентин Димитров.

Такава сума се иска от всички колеги в сектора - преди сумата беше 200 лева. Парите се предоставят, тъй като Сотиров ни увещава, че сумата е за застраховка на нашите работни места и ни пази Апостол Славов, който е бивш служител на Вътрешна сигурност МВР, а сега е заместник Директор при нас.

Г-н Министър заповядайте да се уверите, че автомобилите с видеокамери не се експлоатират за да се събират по-лесно пари от водачите на пътя.

Работи се със радари, който не се водят на отчет в МВР. Предадените снимки от видеорадарите не отговарят на броя предадени снимки в края на смяната. Отделно от месечната рента, парите след всяко дежурство се предават на Мирослав Андонов и Първан Пейчев, които ги разпределят в края на месеца, между служителите - това е нашата черна каса.

За да се уверите в думите ми нека Вътрешна сигурност направи проверка на полиграф на Андонов, Пейчев, Сотиров и Жоро Стойлов

Вдигането на месечната рента се обясни, че се налага, защото са необходими много пари за адвокатите и съдийски състав на Комисар Валентин Димитров /три дела от общ характер/ и Сотиров /едно дело/.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.