Възможно ли е колегите, които отразяват епизоотичната комисия в Русе да поискат от кметовете протоколите от комисиите за местата, където се заравят и ще се заравят животните?, пита журналистът Генка Шикерова.

Ето какво още разкрива тя:

Около ЧЕТИРИ МИЛИОНА КИЛОГРАМА ПОТЕНЦИАЛНО ЗАРАЗЕНИ ТРУПОВЕ ще бъдат заровени някъде край Дунав.
Само от фермите в Николово и Бръшлен! 
За да си ги представите, представете си двеста тира, на които трябва да се намери място под земята.
Това е екологична катастрофа! 
И всичко това заради упоритото защитаване на конкретни бизнес интереси от страна на БАБХ. 
Оправданието е удобно: да не разпространява заразата. Истината е, че е просто оправдание. Вместо да се впрегне целия наличен капацитет, за да се действа в състояние на извънредна ситуация пак се мисли за пари.
Агенцията затвори екарисажа в Шумен преди година, този във Варна е на ръба, за да може да се наливат пари в едни определени фирми. 
Сега се дават още за загробване, защото фирмите, с които БАБХ подписа договори нямат капацитет. 
Целта е усвояване. Това, че един отрасъл си заминава, а почвата и водите ще бъдат отровени: чудо голямо! Просто ще го регистрираме. Само да не притесняваме Дамян Илиев като му искаме информация и отчетност

Африканската чума влезе в свинекомплекс със 17 хил. животни и те трябва да бъдат умъртвени. БАБХ, колко декара земя трябва да плувнат в кръв, за да бъдат загробени животните? Защо инсинераторите, с които агенцията има договори не ги изпъляват по време на епидемия? Защо не се използва уж по-ефективният метод на изгаряне с инсинератори, а за пореден път кучета ще разнасят мърша? Защо повече от година Дамян Илиев крие количествата унищожени трупове и местоположението на инсинераторите, а не спира да подписва анекси за още и още пари с фирмите, на които го е страх да произнесе името?
Контролът на тази дейност от месеци е под всякаква критика и това, ако не е заплаха за националната сигурност, живота и здравето на хората не знам, какво още трябва да се случи! 
Иначе симулираме дейност по пазарите и убиваме животните на хората

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.