Носят се в социалните мрежи сведения за поредния гибелен гняв на премиера, който се скарал на народа си, че иска помощи, каквито дават в Германия по време на пандемията.

Премиерът-Нарцис не пропуща случай да не се самопохвали. На днешното правителствено заседание пак е изтъкнал колко добре се справят той и министрите му с управлението. Но фактите сочат обратното. Ето какво съобщава INVESTOR.bg:

"Над два пъти се е увеличил делът на хората, които не могат да плащат задълженията си, към месец ноември в сравнение с февруари т.г., показват данни на компанията за събиране на вземания Фронтекс, представени по време на онлайн събитие днес.Към ноември 34% от длъжниците съобщават, че не могат да изплащат кредитите си заради загуба на доходи спрямо 15% към февруари 2020 г., съобщи изпълнителният директор на компанията Лилия Димитрова.Делът на хората, които не искат да плащат дълговете си, макар и да имат възможност, се увеличава до 18% към ноември от 12% през февруари, сочат още данните на компанията. Ръстът се дължи на общата несигурност, заради което хората бавят вноски.Компанията изчислява, че за всеки нов регистриран случай на коронавирус плащанията по кредити намаляват със 75 лева около 10 дни след обявяването на конкретния случай. Това означава, че ако преди 10 дни има 1 000 регистрирани случая на заразени, то днес плащанията намаляват със 75 хил. лева."

Добре би било Борисов и Ананиев, барабар със Сачева, да се позамислят върху това.

Премиерът Бойко Борисов излезе с контра удар срещу представителите на бизнеса. Той коментира с изключително раздразнение факта, че една част от бизнеса дава пример как в Германия подпомагали повече икономиката.

„Да де, ама там е 60% данъкът. В България е 10%. Сиреч, всеки месец българският бизнес плаща 10% данък на държавата, а другите 90% прибира като печалба и инвестиции евентуално.
Едно и също ли е да взимаш на 100 лева 60, а 40 да оставяш на бизнеса, както много големи европейски държави, които ми се дават за пример сега. Или на 100 лева, и то след облагане, да остават 10 на бюджета, 90 да отиват при бизнеса.“, казал Самодържеца.

От думите на Бойко вулканообразно изригва непреодолима простотия и чудовищно непознаване на германската данъчна система. Да не говорим за стандарта на живот на германските данъкоплатци. Няма да споменаваме и какви са заплатите във федералната република. Бойко очевидно не знае, че в Германия данъците са структурирани спрямо доходите и че големи данъци плащат богатите германци. А средните германци - не. Бедни германци май няма. А толкова бедни, колкото са работещите бедни в България, няма в нито една държава на ЕС и Европа.
Не е страшно, че Бойко е неук и неграмотен. Страшно е, че министрите и депутатите му са такива и, ако има грамотни и учени сред тях, те не смеят да му се изрепчат и да му кажат да спре да бълва глупости. Да съпоставяш и равняваш България с Германия, това е малоумие! Жалка история, дами и господа!

Разбира се, едва ли някой е очаквал Бойко да подаде оставка след провала на яловия му "проект" за ВНС и нова Конституция. Бойко е патологичен и пословичен лъжец, обзет от дива омраза към България и българите! Бойко е обладан и от примитивен пещерен инат да остане на власт на всяка цена и няма да си иде! Бойко е самовлюбен и егоистичен злодей!

Любо Кольовски

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.