"Задържат ме за 72 часа в следствения арест на ГМ Димитров. В неделя в 9 часа ще гледат мярката ми в Софийски районен съд между петте кьошета и НДК. Няма да имам достъп до телефон повече", съобщи във Фейсбук д-р Петър Кърджилов, който днес беше нападнат от бабишкер-провокатор на ГЕРБ и ударен от нахалната "стара чанта" в главата с бастуна й.

Петър Кърджилов - буден, умен, честен, учен, борещ се за справедловост активен гражданин, отстояващ публичния интерес, е поставен в "черния списък" на Борисов и Гешев, в който са изписани всички говорещи истината за управляващата България мафия. Пресечната точка на Гешев с Петър Кърджилов са Биляна Петрова и Десислава Иванчева, които са набедени за корумпирани от близкия до главния прокурор Иван Гешев Александър Ваклин, от когото жената до обвинител номер едно на България Детелина Ханчева е купила евтин апартамент. В същото време Детелина Ханчева, с която живее тогава зам.-главният прокурор Иван Гешев, е съдружник с бизнес-партньора на строителния предприемач Александър Ваклин - Марио Кърковски. А Петър Кърджилов е пиар на район "Младост" при управлението на Десислава Иванчева.

Кой е Петър Кърджилов?

Кой е д-р Петър Кърджилов и защо е трън в очите на ГЕРБ? Споделяйте, ако вярвате на Петър, за да стигне до повече хора, апелира Биляна Петроова.

Днес всички ще запомнят името му, защото беше арестуван на „Орлов мост”. Но неговите битки за чиста природа, за българщината и срещу лъжите на ГЕРБ започват отдавна:

- Лично Бойко Борисов е поискал от БАН да уволни Петър Кърджилов през октомври 2017 г. https://www.frognews.bg/…/lichno-borisov-poiskal-ban-uvolni…--- Иска обществото да знае истината за АЕЦ „Белене“ и разсекретяване на всички доклади https://m.offnews.bg/…/D-r-Kardzhilov-Dokladat-za-AETc-Bele…
- Член е на Съюза на учените в България и е доктор по Обществени комуникации и информационни науки. Автор е на над 70 медийни и научни публикации по обществено значими теми. Многократно е канен като учен и експерт в Брюксел
- През април 2019 г. спечели делото на първа инстанция, че той е законният кмет на район „Младост”, заместващ временно отстранената Иванчева. Съвсем скоро се очаква решение на ВАС по казуса. https://news.bg/…/petar-kardzhilov-siguren-che-e-zakonniyat…
- Над 15 години се бори за ЗЕЛЕНИТЕ КАУЗИ – ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА. Участвал е в десетки протести.
- Доброволец при гасене на пожари в планински терени и други кризисни ситуации. Дипломиран воден спасител към БЧК.

Разбира се, много хора го помнят и като ПР-ът на р-н „Младост”. За него смело мога да кажа, че без да щади себе си, се бори за каузите, в които вярва и е непримирим към всяка несправедливост. Мисля, че тази сутрин можеше да реагира по-сдържано на провокациите, но той е неотлъчно на протестите вече 22 дена, а последните дни и под горещото слънце на „Орлов мост”.

Румяна Ченалова:

Прокуратурата е бич Борисов!

Петър Кърджилов е задържан за 72ч. Предложението на прокуратурата е за постоянна мярка "Задържане под стража".
Делото ще се гледа в неделя - 2.08.2020г. в Софийски Районен съд.

Нужно е да сме там - да покажем че ще воюваме докрай против диктатурата, погазването на закона , унижаването на човешкото достойнство и права!

Нека всеки присъствал при реализирането на пошлия сценарий срещу протестиращите на Орлов мост днес, подаде сигнал в прокуратурата за извършените от баба ГЕРБ хулигански действия - разрушаване на надписа " Оставка" , нанасяне на обиди, крясъци хули, налагане на политическите и пристрастия по неуважителен начин нарушаване на мирен граждански протест по непристоен и възмутителен за обществото начин.

ДИКТАТУРАТА ЩЕ ИМА СВОИТЕ ЖЕРТВИ.
ДЛЪЖНИ СМЕ ДА БЪДЕМ ДО ТЯХ!
ДЛЪЖНИ СМЕ ДА СЕ БОРИМ ДОКРАЙ!

Неделя 2.08. 9 ч. пред СРС!

Стоян Тончев: 

ГЕРБ извади на преден план бабите си провокаторки. Борисов стои скрит зад фустите им.
Би било интересно за зрителите ГЕРБ-Баби да се сблъскат с БСП-Баби, за да е равностойно. И полицейските управления да се напълнят с арестувани пенсионери. Световната преса ще гръмне!
Боко, Боко... Много прости и плоски са ти номерата!

Блокадите на пътни артерии в София трябва дори да се увеличават!
Мили хора, не се поддавайте на провокации и не отстъпвайте с нито крачка назад, защото мафията чака именна това, за да ни сгази.
Изплашените са Борисов, Пеевски и Гешев.
Никакви преговори с мафията и терористите!
Полицаите да ходят да преговарят с Борисов и Гешев и да ги питат защо не подават оставки, а продължават да пречат на движението в столицата и други градове в страната!
МУТРИ-ВЪН!

Наталия Сотирова:

Изгледах няколко пъти видеото със случката на Орлов мост сутринта. Няма как да не направят впечатление следните неща:
1. Тази жена чакаше пред репортерите, за да говори. Тя не беше случайно там. Репортерката даже тръгва с анонса, че между тази жена и протестиращите е възникнало някакво напрежение, което доказва твърдението на протестиращите, че тя цял час обикаляла Орлов мост и псувала протестиращите, размахвайки бастуна си.
2. Тази жена, ако е от провинцията, възниква резонен въпрос що ще в София рано сутринта на Орлов мост? По каква работа е в столицата и с оглед възрастта ѝ какво дири сред младите протестиращи, блокирали Орлов мост?
3. Вкарването на репликата "те са нелегитимни" вече говори за предварително заучени опорни точки, с които възмутената гражданка от селото, в което съселяните ѝ се чудели какво става в София, тя е изпратена да провокира протестиращите. Нарочно е подбрана възрастна жена, за да се каже след това, че протестиращите нападат не само жени, но и възрастни жени.
4. В момента, в който Кърджилов я гони с "марш от тука" и я плисва с вода в лицето, възрастната гражданко-селянка вдига бастуна и го стоварва върху главата му без да се поколебае.
5. Провокаторката веднага започва да крещи колкото ѝ глас държи следващата опорна точка - "виждате ли ги лицата на протеста", а репортерката започва да дава нареждане на някого да се извика полиция.
6. Последва нова опорка - възрастната жена крещи "този ме нападна", като спестява това, че тя го удари с бастуна, а репортерката веднага се включва с репликата "виждате мъжът, който нападна жената, отведен от полицаите, те казват, че е провокатор" и т.н.
7. Гражданко-селянката заедно с репортерката отиват до полицаите и Кърджилов и тя продължава да твърди, че е обиждана и нападната без да казва за това, че един час е псувала протестиращите и им се е заканвала.
8. И тук вече става ясно, че тази репортерка и ДомусТВ участват активно в постановката. Репортерката се обръща към Кърджилов с думите "как си позволявате да удряте жената", при положение, че не той, а тя удари него и то пред очите на същата тази репортерка.
9 Тук вече е гвоздеят в художествената самодейност - гръжданко-селянката не спира да мели едно и също, но тук забива най-важното - "това не е тяхна територия, аз съм гражданин на тази държава, избрала съм това правителство".
10. Полицаите се държат изключително грубо и неадекватно - накрая се струпват десетина души върху един, на когото са сложили белезници и нарочно му дърпат ръцете, за да му причинят болка.
11. ДомусТВ се включва от студиото, за да напомни, че Кърджилов е близък до Десислава Иванчева като се натъртва първо на "подсъдимата" и веднага се добавя "осъдената". Пак се повтори и това, че Кърджилов се е появил и затова се е получило това, което се вижда. Според репортера Кърджилов търсел медийно внимание... За озверялата ГЕРБава провокаторка нито дума повече, макар че тя не спира да крещи "това е провокаторът, ето го" и да сочи с пръст към задържания Кърджилов. ДомусТВ любезно излъчва крясъците ѝ и ръкомаханията ѝ.
12. Извън видеото... Каскетурата веднага се включила със съобщение за случиото се и съответно вкарала в него и... Иванчева... Гешев да не остане назад от Борисов... Нали са си тандем, даже по отношение и на оставките.

Заключението ми:
Тази е изпратена там с определена цел. За това ДомусТВ са имали информация и всичко е подготвено предварително. Очаквало се е тази жена да изнерви до такава степен протестиращите, че някой да ѝ налети например, а това да се излъчи в ефир. Тъй като никой не е тръгнал да се саморазправя с нея, то се стига до план Б, тя да даде нещо като интервю за ДомусТВ и да наприказва куп глупости в посока как подкрепя правителството и колко много ѝ пречат протестите. И точно тук на Кърджилов не му издържаха нервите и я плисна с водата...
Не случайно репортерката по-късно го пита "как си позволявате да удряте жената". Ами такъв е бил сценарият - някой да удари жената, па то стана така, че тя удряше с бастуна, ама репортерката се държа като същинска мисирка и пропусна да я попита нея защо бие...
Жалка постановка, съшита с бели конци.

А тази съм я виждала сред фенките на Борисов и ще се опитам да открия коя е, макар че сигурно скоро ще стане ясно.
Малко скрийншотове от видеото...

Снимка на Наталия Сотирова.

Снимка на Наталия Сотирова.

Снимка на Наталия Сотирова.

Снимка на Наталия Сотирова.

Снимка на Наталия Сотирова.

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.