Административният съд е отхвърлил жалбата на Община Поморие срещу цената на водата

Административният съд в София е отхвърлил жалбата на Община Поморие срещу новата цена на водата, съобщи кметът Иван Алексиев. С нея се искаше отмяна на решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за цената в област Бургас и конкретно за Поморие. 

В развоя по темата след надигналото се недоволство на общините бе предоставена възможност да избират корекция на инвестиционния план на водното дружество между 7 варианта. Те са внесени в Общинския съвет, така, както изисква процедурата, но решение не е взето по тях. Иван Алексиев коментира:

"Седем варианта, но те общо взето са едни и същи-с инвестиция, без инвестиция, с язовир Порой и Ахелой, без тях, но се въртим около една и съща цена. Те не решават проблема. Жалбите ни бяха отхвърлени и в момента реално всички жители на област Бургас си плащат водата на високата цена така, както беше предвидена. Очакваме по-сериозно отношение от страна на ВиК-Бургас. Видяха, че има напрежение-трябваше да направят едно коректно точно предложение. Да си сложат разходите, приходите. Слагат инвестиции, които са по оперативна програма-защо? Сега е като измиване на очите. Нас общините ВиК-Бургас ни ползва за гумен печат да им официализираме увеличението. Няма как да стане! И аз не виждам община, която да седне да им гледа предложенията и да ги гласува. " 

Ние искаме цена от 2.60 за кубик вода, но те не приемат, отбелязва кметът на Поморие Иван Алексиев.

На 8 декември има насрочено събрание на ВиК асоциацията за Бургаска област, но темата за цената на водата не е включена в дневния ред, показа проверка на БНР-Бургас.  

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.