След като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията и изтегля министрите си от кабинета, на спешен брифинг на ПП, заедно с министъра на МВР, премиерът Кирил Петков съобщи, че ще сформира правителство на малцинството, а Бойко Рашков ще бъде предложен за председател на КПКОНПИ.

"Решени сме да бъдем правителство на малцинството, но няма да харчим един лев без контрол, реформата в КПКОНПИ ще се случи, за да променим България. Днес е ден на водораздел. Ако някой иска  да не харчим пари, които да отиват в нечии джобове, ще ни подкрепи.  Правителство на малцинството е много по-добро от правителство, в което непрекъснато се извиват ръце"- заяви Петков.

Вървим към служебен кабинет: Партията на Слави Трифонов напуска коалицията

Преемиерът обясни, че от ИТН са поискали допълнителни 3.6 млрд. лева за Министерството на регионалното развитие и не са се съгласили вътрешният министър Бойко Рашков да бъде преназначен за шеф на КПКОНПИ.

"Обещанията ни да реформираме КПКОНПИ ще се случат и Бойко Рашков ще бъде начело на тази организация, за да можем да променим България. Шест месеца вече се бавим със закона за КПКОНПИ. Няма да обсъждаме повече, внасяме закона още в утрешния ден" - отсече Петков.

Минисърът на МВР Бойко Рашков допълни, че МРРБ, ръководено от ИТН, иска да раздава пари за строежи на пътища на същите фирми, които дасега са ги изграждали и са приближени до правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.