Голяма лъжа е, че може да има широка коалиция БСП-ГЕРБ. Това заяви пред БНР председателят на предизборния щаб на социалистите Георги Свиленски. "БСП работи в режим "Избори на 28 март", каза той и подчерта, че червените са готови за предстоящите парламентарни избори.

"Целите на БСП са спечелване на изборите и отстраняване на ГЕРБ от властта", посочи Свиленски. Тезата за голяма коалиция с ГЕРБ цели обезличаване на БСП и обезличаване на опозиционността на БСП и това, че тя е алтернативата на ГЕРБ. ... Ако ще правим коалиция в името на по-добър живот на управляващите, БСП няма да участва в такава коалиция", категоричен бе Свиленски.

Той припомни, че има и решение на Конгреса на БСП, че партията няма да участва в коалиция с ГЕРБ, независимо от резултатите на изборите.

Свиленски заяви, че БСП ще бъдат активни и ще подкрепят промени в Изборния кодекс, свързани с повишаване на избирателната активност и осигуряване на сигурността на гласуващите и на избирателните комисии.

Във връзка с очакването дали БСП ще подкрепи президента Румен Радев, социалистът заяви, че в партията му не се води такъв разговор в момента, а след парламентарните избори ще започне обсъждане и събиране на предложения за кандидат-президентска двойка: "Няма никой от името на социалистите в момента да говори дали ще подкрепи, или - не президентската двойка".

Свиленски подчерта, че БСП не се меси в работата на държавния глава.

Зам.-председателят на ПГ на БСП беше категоричен, че изключването на Георги Гергов от партията не е противоуставно и посъветва всички, които твърдят това, да прочетат Устава. Той отхвърли твърдението на председателя на пловдивските социалисти, че с изключването му се цели прикриване на други гафове на БСП: "Не се търси разчистване на лични сметки между Корнелия Нинова и Георги Гергов. Това го каза и самият той: "Проблемът не е Гергов". Спазва се последователната политика на партията и нейния Устав".

Георги Свиленски коментира и думите на кмета на Перник Станислав Владимиров, който заяви в телевизионно интервю, че "Нинова е злобна и първосигнална жена, която не търпи критика и чуждо мнение": "Това не са думи на Станислав Владимиров - някой говори през него. ... Следете изявите му преди да приключи подкрепата от управляващите, под каквато и да е форма, в Перник и ще разберете кой говори през него. Това не е същият Станислав, когото познавам". Той определи като недопустими думите на кмет към партиен лидер.

Копирано от standartnews.com

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.