Мая Манолова обяви официално, че ще се кандидатира за кмет на София. Омбудсманът съобщи това по време на неформална среща с граждани, публични личности и представители на НПО, осъществена по тяхна покана. Тя подчерта, че още утре подаде оставка от позицията си на общестсвен посредник, пише Dir.bg.

На срещата граждани издигнаха кандидатурата на Манолова за столичен кмет. Те поискаха от нея да подкрепи независими кандидат-кметове и граждански листи в цялата страна и да поведе ново национално гражданско обединение, съобщиха инициаторите, цитиранаи от БТА.

"Забравили сме да правим добро. Заедно се борим срещу групата на организираната алчност. Утре ще депозирам оставката си официално. Можех да изляза в неплатен отпуск, но нямам нужда от застраховка. Кандидатирам се смело и почтено", заяви Манолова.

Актьорът Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, музикантът Дани Милев, режисьорът Максим Генчев, тенорът Калуди Калудов и педагогът Ирена Пейкова бяха основни инициатори на срещата, в която се включиха десетки граждани. Всички те изразиха категорично очакване Мая Манолова да оглави и поведе промяната не само в София, но и в цялата страна.

Участие в надпреварата за кметския стол в столицата днес заяви и Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, която дълго време се опитваше да се измъкне от тежката отговорност и да сложи край на политическата си кариера. Тя се очертава като основната конкуренция на Манолова. Очаква се кандидатурата на Мая Манолова да бъде подкрепена от БСП.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.