"Знаем, че срещу нас има предявени обвинения и ни разследват, че сме работили против устоите на държавата, подготвя ли сме терористичен акт... Службите ни следят и подслушват... В България са внесени 4 нови апаратури за проследяване и прослушване, които се намират в частни ръце", заяви проф. Велислав Минеков от "Отровното трио".

Три от главните действащи лица на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев – Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, дадоха брифинг пред медиите от "Триъгълника на властта" в София. От "Отровното трио" заявиха, че са следени от прокуратурата и службите със скъпи, новозакупени мобилни устройства и пожелаха да узнаят защо. Тримата твърдят, че части от техни разговори дори са се появили в някои медии и биха искали да чуят отговора на държавното обвинение по казуса, преразказва Факти.бг.

Бабикян, Минеков и Хаджигенов твърдят, че от управляващата партия ГЕРБ използват записите като рекет, както пред 90-те години на миналия век, чрез който биват сплашвани с уволнения и силова намеса.

"Към нас са предявени обвинения, службите работят с обвинения, че ние работим срещу държавата", коментираха от "Отровното трио".

Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че нито един от 1800-те прокурори няма да образува дело срещу Иван Гешев. Той посочи, че имало достатъчно данни за прокурори в страната, обвинени за присвояване в особено големи размери и изнудвания на хора чрез рекети.

Хаджигенов обоснова искането на оставката на Иван Гешев с бездействието на прокуратурата въпреки разобличенията за различни престъпления, извършени от прокурори, описани в разследването на "Антикорупционен фонд" – "Осемте джуджета"

"Кога главният каскет на Републиката ще образува досъдебно производство срещу тези прокурори?", чуди се адвокатът.

 

Хаджигенов е убеден, че оставката на главния прокурор Иван Гешев е неизбежна, а до нейното осъществяване протестите ще продължат с пълна сила. Той заяви, че пътните блокади из страната също ще продължат до отвоюването на исканията на недоволните граждани.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.