"Липсва СРС, което ни оневинява", съобщава бившата кметица на район "Младост" в София Десислава Иванчева. От аудиото, което е публикувано, се разбира, че Лъчо (вероятно депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов с прякор "Мозъка") се е обаждал на Дюлгеров (Петко Дюлгеров, понастоящем бивш кмет на район "Младост", а тогава действащ), съобщавайки му исканията на Бойко (предполага се, че става въпрос за премиера на България и председател на ГЕРБ Бойко Борисов) - на кои фирми да бъдат одобрени строителните документи.

Ето какво обяснява Десислава Иванчева: 

Иванчева: „Те ми предлагат и АЗ ГИ ОТСВИРИХ, и то за мега застрояване”.
Дюлгеров: “По мое време бяха партийни фирми. Лъчо ми се обаждаше и казваше какво иска Бойко”

В последните няколко месеца с Биляна Петрова потърсихме помощ в страната и чужбина от специалисти по звукозапис, за да изчистят доколкото е възможно най-лошия запис от СРС, с който разполагаме – този на първата ни среща с Дюлгеров. Там е записан моят категоричен отказ да бъда корумпирана и този запис ме оневинява напълно!

Изчезналите СРС

По нашия случай се прилагат (от 7.02.2018 г. до 17.04.2018 г.) два вида СРС:
- аудио и видео файлове;
- свалените разговори на хартия, които трябва да съдържат всичко от записите.
За доказателство в съда се признава само хартиения вариант и съдът приема, че ако нещо не е свалено на хартия, то не съществува. С Биляна Петрова и нашите адвокати многократно установихме, че в хартиения вариант на СРС липсват цели фрази, а други са записани погрешно. Репликата от първата ми среща с Дюлгеров „Аз ги отсвирих!” изобщо липсва в хартиения вариант. Така на практика изчезва поредното доказателството, което ме оневинява напълно. Записани са всички телефонни разговори които съм водила, но по делото са представени само някои от тях. Със защитата ми поискахме и други оневиняващи ме разговори, но прокуратурата ги обяви са унищожени. От общите ни срещи с Дюлгеров и Биляна Петрова липсва видео, като има само звук, което според мен е направено съзнателно.

Манипулираните СРС

СРС-тата от Ваклин имат видео и звук.
На места обаче записите са изчезнали, премахнати, изрязани, повредени, а от някои от тях липсва видеото. Такъв е случаят, когато Ваклин говори с друг строителен предприемач и се чува репликата: „Имам оферта за 15 000 лева от специализираната прокуратура за да направят да я няма”. Повечето СРС са с лошо качество. Според специалистите е възможно нарочно да са заглушавани определени части, които ме оневиняват. С добро качество обаче е СРС-то от единствената ни среща в общината, когато приемам Ваклин за разговор за дарение от него на детска площадка, като от него става ясно, че не говорим за нищо друго, освен за дарение на детска площадка.

Срещата ми с Дюлгеров

На 15 март 2018 г. Дюлгеров, ми се обади и поиска среща с мен от името на управляващата партия ВМРО. Той работеше за партийната им телевизия „България 24”. На 16 март 2018 г. беше първата ми работна среща с него. В Пицария „Il Forno“, която той избра, говорихме за искането на ВМРО за партиен клуб в район „Младост”. Бях им предложила четири общински помещения, но те не вземаха решение повече от месец. След два часа разговори за клуба на ВМРО и общи теми (основно какво се случва в Младост), Дюлгеров каза, че Сашо (Александър Ваклин) търси лична среща с мен, като кмет на Младост. Веднага се усъмних за какво става дума. Но аз не правя лични срещи, защото строителни фирми, като неговата си мислят, че ще получат лично отношение, предлагайки подкупи, което е в разрез с моите цели, ценности и разбирания, и аз категорично ги отказвам. Това беше най-ясният начин незабавно да заявя, че не се занимавам с подкупи и още в зародиш да отрежа всякакви намеци и искания за такъв род срещи.
Този мой решителен отказ да бъда корумпирана, който изцяло ме оневинява, е прикрит чрез повреда и лошо качество на записа. Това е пряко доказателство за моята невинност, а тази моя реплика отсъства от делото, защото не е записана в хартиения носител, отразяващ СРС. Прокуратурата няма нито едно доказателство, че съм искала или приемала подкуп, но всички доказателства за моята невинност мистериозно изчезват. Ето какво съдържа записа от това СРС/

Загубеният текст от СРС

Дюлгеров: „Той вчера ми звъня. Сашо (Александър Ваклин) иска да се видим с него. Може би, може и утре да се видим с него? Тука Сашо да дойде. Обажда ми се, отиваш, те ще му разрешат.“
Иванчева: „Единия вариант, който са предлагали на кмета, по принцип говоря, от 3 до 5 лева, че ще е безпроблемно и другото е два процента или два процента и половина от цялото застрояване. ТЕ МИ ПРЕДЛАГАТ И АЗ ГИ ОТСВИРИХ И ТО ЗА МЕГА ЗАСТРОЯВАНЕ!“
Дюлгеров: „По мое време бяха партийни фирми и нямаше две-три. Ти разбираш ли. Тогава Лъчо (Лъчезар Иванов, депутат от ГЕРБ) ми се обажда и вика „Фирмите са това. Ти каквото искаш прави, но Бойко нареди.”

Моята позиция

На 16 март, категорично отказах да се срещна с някакъв си строителен предприемач „Сашо“, извън сградата на общината и извън задълженията ми в нея! Срещнах се с него за кратко на 13 април 2018 г. в сградата на общината, във връзка с предадено ми от Дюлгеров желание на строителния предприемач Александър Ваклин да направи дарение, като построи детска площадка. След моята реплика, с която стана ясно, че отказвам предложения за подкупи, Дюлгеров обясни, че той като кмет не е имал такава свобода, защото са му диктували по телефона кои са партийните фирми и какво трябва да се направи за тях.
АЗ, ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА НИКОГА НЕ СЪМ ИСКАЛА, НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛА И НЕ СЪМ ПРИЕМАЛА ПОДКУПИ!
Това се потвърди в три тома свидетелски показания по делото, взети от инвеститори, строители, собственици на парцели и общински служители. Всички последвали действия на Дюлгеров – са негова отговорност и нямат нищо общо с мен, нито като кмет на „Младост”, нито като човек!

Следващото заседание по делото
 

На 20 май ще бъде следващото, вероятно последно заседание по делото ни на ниво Апелативен специализиран наказателен съд. Председател на състава е „случайно разпределеният” съдия Георги Ушев, който при предишната инстанция направи всичко възможно да угоди на прокуратурата, така че с г-жа Биляна Петрова да останем в ареста. Проверка от Върховния касационен съд констатира редица недопустими нарушения на съдя Георги Ушев. Настоящият съдебен състав вече показа с действията си, че не желае да разгледа доказателствата и да отсъди безпристрастно.
Двете с госпожа Петрова и нашите семейства преживяваме едни ужасяващи двайсет и пет месеца на лъжи, манипулации, заплахи и унижения, като това доведе до критично влошаване на нашето здраве. Разкритията на Фрогнюз и Биволъ за връзките между Иван Гешев и Александър Ваклин, не доведоха до нищо. Никой не разследва служителите, заплашили г-жа Петрова, че няма да види детето си, ако не свидетелства срещу мен. Никой не разследва офертата за 15 000 лева от Специализираната прокуратура, което ясно се чува в разговор от СРС с участието на Ваклин. Не се разследват също десетки сигнали от мен до прокуратурата, които подадох, като кмет на Младост.
Един от най-ужасяващите факти в нашето законодателство е, че прокуратурата има имунитет и може да си позволи да лъже безнаказано. И редовно го прави!
Прокуратурата излъга, че има запис от СРС, в който съм казала, че съм поставила Ваклин на колене и ще му взема парите. Такъв запис не съществува. Прокуратурата излъга, че е наблюдавала мен и Биляна Петрова как взимаме пари от Дюлгеров, как ги броим и как г-жа Петрова си ги прибира в чантата. Прокуратурата излъга, че Дюлгеров е поставил пари в колата ни, а съдът отхвърли искането ни по делото да се приложат записите на камерите от часовете преди и по време на ареста, където ясно се вижда, че парите са подхвърлени в колата ни и сме набедени.

Нашата следваща стъпка

Гаврите на тези хора с нас и с правосъдната система в България са стотици само в делото срещу нас. Ние обаче няма да се откажем да се борим за себе си и справедливостта в България! Още повече, след като самият настоящ главен прокурор призна в интервю, че залогът в процеса срещу нас е политически!
За да излезе истината за нашето организирано набедяване, заедно с будните български граждани, заедно с бившите служители от екипа ни в общината, които ни подкрепят, ще поискаме от отговорните комисари в Европейската комисия да осъществят независимо и пълно разследване на случая. Това е нашата следваща стъпка.

АЗ ВЯРВАМ, ЧЕ ИСТИНАТА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!

Десислава Иванчев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.