Елена ще докаже корупция по най-високите етажи на властта с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства. Там отговорност няма да носи някой директор на агенция или чиновник, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи, аноснира лидерът на БСП Корнелия Нинова на конгреса на социалистите.

Разследването на Йончева ще да бъде излъчено следващата седмица по партийна телевизия на БСП  - "Българска свободна телевизия" (БСТВ)

Според Нинова обвинението срещу Йончева е политически процес, а не наказателен.

"Това е репресия заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби и корупция в България при оградата на границата, "Кумгейт" в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне проверка вярна ли е информацията, че премиерът на България има къщата в Барселона, както и да го осъди за лъжа", каза Нинова пред конгреса.

"Корабът на управлението потъва и първи го напускат "Обединени патриоти. Те досега осигуряваха попътен вятър, но днес се опитват да се спасят като се разграничат. Г-н Каракачанов предлага данък лукс. Кой е забравил, че само преди месец приехме бюджета? Сидеров казал, че не е във властта, а в същото време гласува против вота на недоверие на БСП. Премиерът Борисов е неспособен да овладее ситуацията, не може да даде стабилност на управлението и сигурност на държавата. Разбира се, той винаги получава ключова подкрепа от ДПС в кризисни моменти", категорична е Нинова.

Тя не пропусна да захапе и премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Докато си правят дискотека и диджеят им пуска сини и червени лампи, народът се топи. Един средно голям град като Разград изчезва всяка година."

Очаква се конгресът на БСП да излезе декларация в защита на Йончева.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.