"Държавният глава Румен Радев е готов да предостави на обществото целия чат с бизнесмена Пламен Бобоков, в случай че Специализираната прокуратурата не го направи". Това обяви в ефира на Би Ти Ви главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов.

"Всеки един български бизнес, който е чист, трябва да бъде поддържан от институциите и посланиците. Бизнесът е мост между България и тези страни“, каза Димитър Стоянов. Според него действията на Специализираната прокуратура по пускането избирателно на чатове и кореспонденция на президента и неговия секретар Пламен Узунов целят манипулация на общественото мнение и насочването му към президентството.

Още по темата: Пламен Бобоков: От чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?

"В момента хората виждат само някакви отделни фрагменти от чат между президента Радев и Пламен Бобоков. Когато бъде пуснат целия чат, тогава вече ще имаме реална представа за какво става въпрос'', допълни главният секретар на президента Румен Радев.

"Отхвърлям спекулациите, че в чатовете Пламен Узунов е съдействал за издаване на българско гражданство на либийски гражданин. Как си представяте Пламен Узунов да накара министерството на правосъдието, ДАНС и другите институции да се даде българско гражданство. Колко трябва да е силен той, за да задейства цялата държавна машина. Това е несериозно", коментира Димитър Стоянов.

“Не виждам топла връзка между Пламен Бобоков и президента Румен Радев”, коментира главният секретар на държавния глава.  Той заяви, че президентът винаги е заставал зад всеки български бизнес, който е чист, и затова Бобоков благодари на Радев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.