Още една доза от профанските си трактовки е добавило днес премиерчето:

"Васил Божков да се прибере у нас и да си плати 700-те милиона, които дължи на държавата.", заяви пред журналисти премиерът Борисов на питане за бизнесмена с 18 обвинения, който се укрива в Дубай.

Докато "инспектираше" изграждането на скоростния път Ботевград - Мездра, Бойко отново проблесна и май пак се направи на луд. Защото Божков не е луд да се прибере в България, за да го затворят в предварителния арест, да блокират остатъците от бизнеса му и да го лишат от възможността дори да плаща на адвокатите си. По същите причини и Цветан Василев си стои в Белград. И Божков, и Василев внимателно следят новините и знаят какво се случва с всички останали бизнесмени, които ГЕРБ преследва посредством закона и въпреки закона, за да им заграби капиталите и активите .

Премиерът Бойко Борисов няма да иска проверка на изтеклия запис, за който се твърди, че е записан негов телефонен разговор с неизвестен събеседник. В него човек с глас, приличащ на този на премиера, прави вулгарни оценки на председателката на парламента Цвета Караянчева, разказва как шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров и главният прокурор Иван Гешев го уведомяват предварително на кого ще повдигнат обвинения, надсмива се на чужди премиери и нарежда проверка на "Еврохолд", защото се дразни от собственика й. Макар в записа да има данни за сериозни престъпления, според Борисов той му прави реклама.

Тая история със скандалния запис става все по-забавна, но и загадъчна. Няма експертиза, но има фриволни твърдения в едната, или другата посока на истина е и не е истина.

"Няма лоша реклама, каквото иска да говорят, да обясняват”, заяви той, цитиран от БГНЕС, след като направи инспекция на пътя Ботевград - Мездра.

Борисов не смята изобщо да се занимава с него. И обясни на репортерите, че като бил в Давос, им показали как изглеждат материали, монтирани с дийпфейк. (С какви странни и забавни игрички се забавляват в Давос. - б. м.) Когато записът излезе, премиерът обяви, че това не е неговият глас, а и ставало дума за събития от различни дни.", съобщава "Сега".

Нежеланието на Бойко да се провери дали записът е истински, прикрито зад престорено доброто му настроение, не върши работа. Съветниците и пиарите му, ако не са чували за "Уотъргейт", да надзърнат в Гугъл и да се запознаят със съдържанието на тази афера. Скандалният заппис на Бойко трябва да бъде изследван най-малко от две независими лаборатории. Иначе ще остане усещането, че премиерът лъже за пореден път.

"Не да ни питат всеки ден – с какво ще подкрепите туристическия бранш, а да си привлекат тези близо милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция. Редно ли е според Вас да даваме пари, а всъщност българите, платежоспособните хора да отиват в Гърция. Добре, ние даваме – 60 на 40, 80 на 20 мерките – всичко това са грантове и продължаваме. Но диалога между туристическия бранш и хората го няма. Те трябва да рекламират, те трябва да поемат ангажимент. Да кажат – елате, моят хотел е по-хубав, рибката от тук се вади. Там е инициативата“, категоричен е премиерът Бойко Борисов.

Я, да вземе премиерчето да се срещне с хотелиерите и ресторантьорите, чиито заведения са празни и да им каже откъде да намерят пари, за да се рекламират. Щото хотелиерите и ресторантьорите няма как да се рекламират със скандални записи, които на дълго и нашироко се обсъждат в медиите и публичното постранство. При това тая реклама му излиза на премиерчето абсолютно безплатно!

Средствата за масово осведомяване упорито налагат като водеща темата за летните отпуски на българите. Репортерите се щурат по улици и мегдани и задават еднотипните въпроси "Планиратет ли почивка в чужбина?" и "Къде ще премине вашата ваканция?". Тези въпроси може би наистина са важни, но не са ли по-важни другите въпроси, предизвикани от кризата с пандемията. Защо репортерите не питат бизнеса как ще излезе от кризата, как ще се възстанови производството, колкото и мижаво и невзрачно да е то? Какво ще прави правителството със стотиците хиляди нови безработни?
В края на лятото и началото на есенно зимния сезон ще ни се отели вола и ще ни налегне не епидемиологична, а икономическа и социална криза, която ще е по-жестока от финансовата криза през 2009 г. И това е далеч по-важно и съществено от отпуски, ваканции, почивки и пр. глезотии. Както е тръгнало, през лятото на 2021 г. българинът няма и да помисли за отпуски и почивки, защото масово ще обеднее още повече. Не знам редаторите, които "команидироват" репортерите си да анкетират населението на тема отпуски дали разбират, че без работеща икономика отпуски няма да има и много народ ще излезе в продължителен, но неплатен отпуск.

Любо Кольовски, Фейсбук

Колаж: Иван Червенков

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.