Политическото сметкаджийство, съчетано с неграмотност, вече откровено застрашава националната ни сигурност, коментира депутатът от БСП Крум Зарков.

Понеже вчера Обединени патриоти заплашиха, че ще оттеглят подкрепата си за пишман проекта на конституция, ако не се приеме предложението им да отпадне забраната за провеждане на референдум по въпроси, пряко засягащи конституционния ред, днес тези от ГЕРБ клекнаха, промениха становището си и ... направиха възможно под въпрос да бъдат поставени - забележете! - изменения на територията ни; формата на държавно устройство и управление; непосредственото действие на конституционните разпоредби; спазването на международните договори, които страната ни е ратифицирала; неотменимостта на основните права на гражданите и въобще - цялата ни конституция!, разказва той.

Накратко, за да продължат безотговорния си експеримент с изготвяне на нова конституция, ГЕРБ, по акъла на “патриотите”, практически се опитва отсега да отмени Основния закон на България, категоричен за Зарков

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.