Къде са братя Галеви? Това попитаха от БСП вътрешния министър Младен Младенов. Оказа се, че повечето информация за дупнишките бизнесмени е служебна тайна. Продължавало да постъпват оперативни данни, стана ясно от краткия му отговор.

И през годините непрекъснато в МВР са идвали данни и по линия на партньорските служби. Информацията е класифицирана, попари левите министърът. Червеният депутат Кристиан Вигенин поиска все пак повече информация, пише news.bg. На този етап данните за братя Галеви не можело да бъдат разкрити, отново обясни Маринов.

"Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, са обявени за общодържавно и международно издирване с червена бюлетина през май 2012 година. Оттогава МВР в страната и по линия на Интерпол в чужбина са проверявали информации за тяхното местоположение и контакти, като конкретните данни са класифицирана информация", каза Младен Маринов.

Припомняме, "Братя Галеви" е общ прякор за Пламен Галев и Ангел Христов, бивши барети и част от службите през 90-те години на миналия век. Прочуха се след 2000 г. с бизнеса си, включително и с регистрираните общи фирми с Христофорос Аманатидис - Таки, офшорки и др., с които участват в редица бизнеси, особено активно в района на Дупница. Още преди арестуването им и повдигането на обвинения за престъпна дейност, укриване на доходи и източване на ДДС, имаше отправени обвинения за политически чадър над Братя Галеви.

Двамата бизнесмени с общ прякор Братя Галеви са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група. Окончателната присъда на ВКС бе за 4 и 5 години затвор. Държавата ги издирва чрез Интерпол.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.