Върви ли революцията на селските труженици? Ще съборят ли правителството, да си дойде любимият им Боко, да раздаде това онова и да му се отчетат с комисиони?

34 години след падането на комунизма се говори за забрана за внос, монополни цени и т. н.

Ако някой не е разбрал, съществуваме в свободен пазар.

Днес не искат украинско зърно, утре няма да искат каквото си поискат.

Да се научат да произвеждат така, че да изнасят на конкурентни цени. Защото у нас половината зърно е за износ. Искат да изнасят без конкуренция ли? Да пробват, световният пазар не го интересува българската зърно-изключителност.

Като става дума за зърно - защо българският хляб е кофти?

И в Гърция, и в Турция, и Сърбия, и на Запад в Европа, чак до Шотландия, където съм опитвал, хлябът е по-вкусен, по-ароматен. Ама дали бял, черен, специален - по-хубав е от нашия.

Който има впечетления да сподели, ама ако може без пилонен патриотизъм.

В тоя ред на мисли, българският хляб е най-лош в сравнение с гръцкия, турски и др., и на Запад с Италия, Франция. И не е защото у нас не могат да пекат хляб.

Иван Бакалов, журналист

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.